Dovoljno za 4 većih posudica ili 6 manjih.


Sastojci:

 8 žumanjka

70-80g šećera

600g slatkog vrhnja

2-3 žličice arome vanilije ili 1 mahuna vanilije

+ 2-3 žličice arome cvijeta naranče (po želji)

smeđi šećer (za karamel)


Postupak:

Miksajte žumanjke sa šećerom dok ne postanu blijedi i pjenasti.

Vrhnje zagrijte sa vanilijom i aromom cvijeta naranče do vrenja (ne smije zakipiti).

Ako ste koristili mahunu sada ju izvadite. Polako ulijevajte vrhnje u jaja i miješajte ručno. Smjesu jaja i vrhnja kuhajte na pari 10-15 minuta kako bi nestala pjena. Ako preskočite ovaj korak i ostane vam pjena, creme brulle vam neće biti gladak i svilenkast.


Zagrijte pećnicu na 170C. 

Kremu rasporedite u keramičke posudice, i stavite u duboki lim za pečenje. Ulijte u lim vruću vodu, tako da dođe do polovice keramičkih posudica. Pecite 40 minuta.

Ostavite da se ohlade i stavite u hladnjak na minimalno 4 sata prije posluživanja. 

Mogu stajati 3 dana u hladnjaku.

Prije posluživanja posipajte šećerom i karamelizirajte brenerom.


Naša preporuka je smeđi šećer zato što se brže topi :)

 

creme-brulee.pdf



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet