Ganache

Ganache je smjesa čokolade i slatkog vrhnja, može se koristiti kao glazura, kao punjenje za torte i makaronse, za izradu trufflesa i pralina.


Ganache se koristi i za premazivanje i zaglađivanje torti prije oblaganja šećernom masom umjesto maslac kreme. U svakom slučaju ganache je izvrsnog okusa i nezamjenjiv u slastičarstvu.

U pravilu je glavni omjer čokolade i vrhnja 1:1, znači jednaka količina, dok se za ganache od bijele čokolade omjer mijenja u količini bijele čokolade. Vrhnje se zagrijava do vrenja i prelije preko sjeckane čokolade, smjesa se miješa dok ne postane jednolična. Ganache se može obogatiti maslacem, koji se ne dodajte odmah da se ne odvaja masnoća, nego u mlaku kremu.

Također možete obogatiti ganache raznim likerima, koricom naranče i sl.

Iako se u pravilu koristi slatko vrhnje, ganache možete napraviti i sa voćnim pireom, sokom ili vinom.




Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet