Sastojci za oko 100 polovica:

260g bademovog brašna
250g šećera u prahu
15g kakao praha
65g tamne čokolade CARAIBES 72%
6 1/2 bjelanjaka sobne temperature
210g kristal šećera


Čokoladni ganache (za oko 50 macaronsa):

290g tamne čokolade CARAIBES 72%
270ml slatkog vrhnja
60g maslaca, omekšalog


Postupak:

Stavite u multipraktik / sjeckalicu bademovo brašno, šećer u prahu i kakao u prahu, pulsirajte dok ne dobijete jednoličan fini prah. Nakon toga prosijte.

Rastopite čokoladu na pari.

U čistoj, suhoj zdjeli miksajte 6 bjelanjaka dok ne postanu pjenasti. Dodajte trećinu šećera, miksajte oko 1 minutu, dodajte pola ostatka šećera, nastavite miksati, nakon minute dodajte ostatak šećera i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta i sjajna. Dodajte rastopljenu čokoladu u bjelanjke i sa špatulom dobro izmješajte. Dodajte prosijano bademovo brašno sa šećerom i kakaom. Nježno umiješajte, kružnim pokretima.
Miksajte u drugoj posudi 1/2 bjelanjka dok ne postane pjenast i umiješajte ga u smjesu kako bi se razblažila i omekšala.

Napunite dresir vrećicu sa okruglim nastavkom (No.10) sa smjesom za macaronse. Prekrijte lim za pečenje sa Silpatom ili papirom za pečenje i istiskujte male krugove, ostavite razmaka. Udarite sa limom od radnu površinu kako bi se krugovi raširili. Ostavite sa strane ne pokriveno kako bi se formirala korica. Kada dodirnete macarons, ne smije vam se lijepiti za prst.

Zagrijte pećnicu na 150C. Pecite 14 - 15 minuta.
Odvojite ih od papira i slažite ravnom stranom prema gore.

Nasjeckajte čokoladu i stavite u zdjelu. Zagrijte vrhnje do vrenja. Dodajte vruče vrhnje u čokoladu na tri puta. Dobro izmiješajte kuhačom nakon svakog dodavanja vrhnja. Na kraju dodajte maslac i nježno miješajte dok se ne sjedini. Izlijte u keramičku posudu i prekrijte plastičnom folijom, tako da ju stavite preko površine kreme. Ohladite na sobnu temperaturu i u hladnjaku oko 1 sat, mora se stisnuti dovoljno da bi se mogli puniti macaronsi.
Napunite dresir vrećicu sa kremom i istisnite malu količinu na ravnu stranu macaronsa i preklopite drugom polovicom.

Macaronsi stavite u hladnjak na minimalno 12 sati i uživajte!


makaron.pdf



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati

PODLOGA ZA PEČENJE DGF, silikonska, 600x400mm

191,25 Kn Bez poreza 153,00 Kn

KAKAO PRAH - EXTRA CRVENI 20/22, 1 kg

100,00 Kn Bez poreza 80,00 Kn

ŠPATULA Elvéa, 250mm

51,25 Kn Bez poreza 41,00 Kn

ŠPATULA Elvéa, 450mm

73,75 Kn Bez poreza 59,00 Kn

SEPARATOR ZA JAJA

88,75 Kn Bez poreza 71,00 Kn

SLASTIČARSKE 24kom., (DRESIR) VREĆICE

46,25 Kn Bez poreza 37,00 Kn

SLASTIČARSKE VREĆICE, zelene, 100 kom., 55cm

173,75 Kn Bez poreza 139,00 Kn