Madeleine
Madeleine
(recept za cca 30 komada)
220g maslaca
220g brašna
Korica 1 naranče/limuna/limete
Malo soli
250g šećera u prahu
½ žličice praška za pecivo DGF Service
4 jaja
Rastopite maslac i dodajte prosijan šećer u prahu. Ostavite da se ohladi i izradite pjenjačom.
Prosijte brašno, dodajte koricu naranče ili limuna/limete, sol i prosijan prašak za pecivo.
Miješajte jaja kratko sa pjenjačom. Dodajte jaja u smjesu brašna i izmiješajte. Dodajte maslac sa šećerom u prahu i dobro izmiksajte.
Preporučamo da smjesu rasporedite u kalup pomoću slastičarske vrećice, tako da skoro dodirujete dno kako biste dobili ravnu površinu.
Protresite kalup.
Možete koristiti kalupe EXOPAN KALUP "MADELEINE CUP CAKE" od 12 kom ili podloge Flexipan® - Madeleines
Pecite na 170˚C 10 minuta.
Po želji možete posipati šećerom u prahu/trajnim snijegom DGF Service ili napraviti sirup za namakanje pečenih madeleina.
Možete skuhati sirup od soka naranče, šećera i likera Grand Marnier.
Možete ih i napola umakati u rastopljenu čokoladu.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE