Sastojci:

250g mlijeka

85g šećera

50g žumanjaka

50g paste od pistacija DGF Royal

250g slatkog vrhnja

1 žličica ekstrakta vanilije (po želj)

Glazura:

- 100g tamne čokolade (Guayaquil 64%)

- 50g kakao maslaca DGF Service


Postupak:

- Na vatru stavite mlijeko sa vanilijom i 40gr šećera. Zagrijte do vrenja.

- U drugoj posudi miksajte žumanjke sa ostatkom šećera. Kada se mlijeko ugrijalo, dodajte pola u smjesu žumanjaka i šećera i miksajte, kada su se jaja temperirala dodajte ostatak mlijeka i vratite na laganu vatru uz stalno miješanje kuhačom. Smjesa vam nikako ne smije zakipiti jer će se jaja zgrušati.

- Krema je kuhana kada sa kuhačom zagrabite malo kreme, prođete prstom i ostane trag. Maknite kremu sa vatre i ostavite da se ohladi.

- Ohlađenu kremu izradite kremu sa pjenjačom, dodajte pastu od pistacija DGF Royal i na kraju tučeno slatko vrhnje.

- Rasporedite kremu u kalupe za sladoled sa dresir vrećicom ili šefljom


Glazura:

- Otopite čokoladu i kakao maslac na pari ili u mikrovalnoj pećnici (kratki intervali, nakon svakih 15 sekundi promiješati).

- Po želji ukrasite sa sjeckanim pistaciom.


sladoled-od-pistacija.pdf

Recept

Vrijeme pripreme:

1 sat

Težina pripreme:

Lagano

Pribor:

Silikomart Professional MiniTango kalup



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Tagovi sladoled

Moglo bi vas zanimati

Štapići Drveni set 50 komada.

1,50 € Bez poreza 1,20 €

100% ČISTA PASTA OD PISTACIJA, 125g

12,20 € Bez poreza 9,76 €