Sastojci:

250g mlijeka

85g šećera

50g žumanjaka

50g paste od pistacija DGF Royal

250g slatkog vrhnja

1 žličica ekstrakta vanilije (po želj)

Glazura:

- 100g tamne čokolade (Guayaquil 64%)

- 50g kakao maslaca DGF Service


Postupak:

- Na vatru stavite mlijeko sa vanilijom i 40gr šećera. Zagrijte do vrenja.

- U drugoj posudi miksajte žumanjke sa ostatkom šećera. Kada se mlijeko ugrijalo, dodajte pola u smjesu žumanjaka i šećera i miksajte, kada su se jaja temperirala dodajte ostatak mlijeka i vratite na laganu vatru uz stalno miješanje kuhačom. Smjesa vam nikako ne smije zakipiti jer će se jaja zgrušati.

- Krema je kuhana kada sa kuhačom zagrabite malo kreme, prođete prstom i ostane trag. Maknite kremu sa vatre i ostavite da se ohladi.

- Ohlađenu kremu izradite kremu sa pjenjačom, dodajte pastu od pistacija DGF Royal i na kraju tučeno slatko vrhnje.

- Rasporedite kremu u kalupe za sladoled sa dresir vrećicom ili šefljom


Glazura:

- Otopite čokoladu i kakao maslac na pari ili u mikrovalnoj pećnici (kratki intervali, nakon svakih 15 sekundi promiješati).

- Po želji ukrasite sa sjeckanim pistaciom.


sladoled-od-pistacija.pdf

Recept

Vrijeme pripreme:

1 sat

Težina pripreme:

Lagano

Pribor:

Silikomart Professional MiniTango kalup



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Tagovi sladoled

Moglo bi vas zanimati

100% ČISTA PASTA OD PISTACIJA, 1kg

567,50 Kn Bez poreza 454,00 Kn

SET 50 KOMADA DRVENIH ŠTAPIĆA

8,75 Kn Bez poreza 7,00 Kn

PISTACIO, BLANŠIRANI, 1kg

500,00 Kn Bez poreza 400,00 Kn