Prhko tijesto od lješnjaka

500g brašna

300g maslaca

200g šećera u prahu

100g glukoze DGF

100g sitno mljevenih lješnjaka

100g žumanjaka

5g prirodne arome vanilije

Postupak

Pomiješajte maslac, šećer u prahu i glukozu, dodajte brašno i mljevene lješnjake.

Umiješajte žumanjke i vaniliju.

Umijesite tijesto. Stavite u hladnjak.

 

Vlažni biskvit od badema

175g cijelih jaja

175g žumanjaka

175g šećera

350g vrhunske bijele paste od badema 65% DGF

115g maslaca

115g bjelanjaka

Postupak

U multipraktiku miješajte pastu od badema, maslac i bjelanjke.

Umiješajte jaja, žumanjke i šećer, izradite zajedno.

Ulijte u prethodno pečeno prhko tijesto (10 minuta) i završite pečenje zajedno, još 10 minuta.

 

Tropska krema

200g pasteriziranog pirea od tropskog voća (marakuje) DGF

200g pasteriziranog pirea od manga DGF

100g soka od limuna DGF

200g šećera

600g cijelih jaja

120g maslaca

4 korice limete

2 mahune vanilije

Postupak

Zagrijte voćne sokove i pire sa vanilijom i koricom limete. Ulijte preko jaja i šećera i kuhajte kao slastičarsku kremu.

Kada je krema kuhana, dodajte maslac. Ohladite između dvije guitar podloge MATFER.

Kada se ohladila izmiksajte lagano i slastičarskom vrećicom rasporedite preko tarta.

Pecite 5 minuta na 160°C, odmah smrznite, tako da možete umočiti tart u mekanu meringu.

 

Meringa

200g bjelanjaka

400g šećera u prahu

Postupak

Zagrijte zajedno bjelanjke i šećer u prahu do 70°C. Nakon toga miksajte dok ne dobijete mekanu meringu.

Umočite svaki tart u meringu i lagano „spalite“ brenerom.

Nakon toga svaki tart umočite u neutralnu glazuru DGF Royal, koja je obojena u narančastu boju i zagrijana na 40°C.



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati

PASTERIZIRANI PIRE OD MANGA, 1kg

80,00 Kn Bez poreza 64,00 Kn