Recept za silikonski kalup 18-20cm

 

Punjenje:

150g šećera

20g maslaca

6-7 velikih jabuka (Golden)

Ekstrakt vanilije, korica limuna, cimet (po želji)

 

Crumble baza:

50g smeđeg šećera

50g brašna

50g bademovog brašna

50g hladnog maslaca

 

Postupak


Punjenje:

Napravite suhi karamel:

Stavite ekstrakt vanilije, koricu limuna ili cimet u lonac. Dodajte malo šećera, stavite na vatru. Dodavajte šećer u malim količinama, miješajte šećer (ne sa špatulom ili žlicom, nego vrtite u krug lonac). Na ovaj način će se šećer topiti ravnomjerno. Kada se šećer rastopi, dodajte maslac, miješajte dok ne postane homogeno. Izlijte smjesu u silikonski kalup*.

TERRACOTTA - POLUKUGLE 50mm

TERRACOTTA - POLUKUGLE 60mm

TERRACOTTA - POLUKUGLE 70mm


Jabuke ogulite, izvadite središnji dio, prerežite na pola, i poslažite u vertikalno u kalup, jednu do druge. Jabuke će možda biti više od kalupa – to je u redu – spustiti će se tokom pečenja. Stavite kalup u pećnicu na 170˚C 40-50 minuta. Nakon toga izvadite kalup iz pećnice i pritisnite jabuke sa tanjurom. Vratite kalup u pećnicu na još 30-40 minuta dok ne nestane sva tekućina. Izvadite iz pećnice, pritisnite sa tanjurom, ohladite, pritisnite tanjurom kako bi imali ravnu površinu i zamrznite.

 

Crumble:

Miješajte sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu (ili pomoću miksera uz paddle nastavak ili ručno). Omotajte tijesto prozirnom folijom i zamrznite. Smrznuti crumble naribajte i rasporedite u obruč za tart 18-20cm. Rasporedite ga tako da imate ravnu površinu, ali nikako ne pritišćite da ne promijenite strukturu crumbla. Pecite na 150-160˚C 15-20 minuta dok crumble ne dobije zlatnu boju.

Stavite smrznuti nadjev na topli crumble i ostavite da se nadjev odmrzne.

 

Ovaj tart poslužite topao (zagrijte u mikrovalnoj pećnici prije posluživanja) sa kuglicom sladoleda.

 

* možete koristiti ili veliki silikonski kalup (18-20cm) ili manje silikonske kalupe kao (polukugle)

SILIKONSKI KALUP 180mm

SILIKONSKI KALUP 200mm


Mi smo koristili Silikomart Professional Stone kalup (za pola smjese/recepta)

Silikonski kalup STONE


Ako koristite male kalupe, jabuke narežite na manje komade i kuhajte neko vrijeme u istom loncu gdje kuhate karamel.

 

Original recept je pripremila Chef Maria Selyanina  http://maria-selyanina.livejournal.com/



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati

TOR200 h50/1 - BIJELI TORTAFLEX SILIKONSKI KALUP

121,25 Kn Bez poreza 97,00 Kn

TOR200/1 - BIJELI TORTAFLEX SILIKONSKI KALUP

120,00 Kn Bez poreza 96,00 Kn

Flexipan® - Polukugle, 400x300, 12 šupljina

402,50 Kn Bez poreza 322,00 Kn