Slatkiš sličan marshmallowsima, ali puno nježniji i mekši. Možete ih i prekriti sa couverture čokoladom.


Sastojci:

250g pasteriziranog pirea od crnog ribizla, smrznutog pirea od višnje ili pasteriziranog pirea od višnje

200g šećera

1 bjelanjak

 

Sirup:

400g šećera

150g vode

8g agar agara

+ šećer u prahu za valjanje


Postupak:

U odmrznuti pire dodajte šećer i kuhajte dok se šećer ne rastopi. Prebacite u čistu zdjelu i ostavite da se ohladi.

Kada se pire ohladio, dodajte bjelanjak i miksajte. Smjesta će postepeno povećavati volumen i postati svjetlije roze boje. Trebate miksati do mekanih vrhova, tj. kada dignete metlicu miksera treba se držati smjesa ali ne skroz čvrsto kao npr. kod meringe. Pazite da ne premiksate.

U lončić stavite agar i dodajte mu vodu, stavite na srednju vatru i postepeno dodajte šećer, miješajte dok se šećer ne rastopi.

Nastavite kuhati sirup do temperature od 110˚C.

Ulijevajte sirup uz rub posude miksera, u smjesu bjelanjaka uz stalno miksanje. Smjesta će miksanjem postati čvrsta i sjajna.

Odmah prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje, sa zvjezdastim nastavkom i istiskujte na papir za pečenje ili Silpat silikonsku podlogu željene oblike.

Ostavite da se suši 24h.

 

*od ove smjese dobiti ćete 3 - 4 puna papira za pečenje (dimenzije lima) marshmallowsa.

 



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati

PASTERIZIRANI PIRE OD CRNOG RIBIZLA, 1kg

20,25 € Bez poreza 16,20 €