Recept Nine Tarasove s web-site 


Recept za 2 torte 16-18cm, žele i biskvit – kalupi od 14 - 16 cm*      


 Kompozicija:

- Biskvit Pain de Genes od badema i limuna

- Žele od kockica jagode i manga

- Mousse od manga

- Mousse od jagode

 

Biskvit Pain de Genes od badema i limuna

350g badem paste**

315g jaja

100g maslaca

60g brašna

2g praška za pecivo

15g Limoncelo (ili liker od limuna)

Korica 2 limuna

 

Postaviti badem pastu u misker s paddle nastavkom. Izraditi ju na maloj brzini.

Jaja promješati ručno pjenačom do jednoličnosti i zagrijati u mikrovalnoj pećnici do 40-45°C.

Dodati topla jaja u badem pastu na nekoliko puta, svaki put do skoro potpunog spajanja.

Promijeniti na mikseru nastavak na pjenjaču i miksati još 15-20 minuta na srednjoj brzini.

Maslac otopiti i zagrijati do 70°C.

Brašno spojiti s praškom za pecivo, prosijati u zdjelu miksera do smjese od badema i jaja.

Dodati liker od limuna i korice limuna.

Pažljivo promiješati sa špatulom od odozgo prema dolje.

Pažljivo dodati pomalo rastopljeni vrući maslac (70°C)

Postaviti smjesu na papir za pečenje ili silikonsku podlogu i peći na 180°C 10-15 minuta.

Ohladiti.

Izrezati 4 kruga promjera 14cm (za tortu od 16 cm) ili 16cm (za tortu od 18cm).

 

 Žele od kockica jagode i manga

200g svježe ili smrznute jagode (narezane na kockice)

200g manga bez kore narezanog na kockice

55g šećera

8g pektina

8g želatine

 

Želatinu namočiti u hladnoj vodi da nabubri.

Obruče u koje ćete staviti žele obložite i zategnite prozirnom folijom. Ako korisitie silikonski kalup, onda to nije potrebno.

Postaviti u tavu narezanu jagodu, dodati 30g šećera, promiješati i grijati dok ne pusti sok.

Dodati mango, promiješati.

Promiješati pektin s ostatkom šećera, dodati u voće i kuhati do vrenja uz stalno miješanje.

Maknuti s vatre, dodati nabubrenu i ocijeđenu želatinu.

Postaviti u kalupe promjera 14cm (za tortu od 16cm) ili 16cm (za tortu od 18cm).

Gore postaviti krug biskvita.

Smrznuti.

 

Mousse od jagode

175g pirea od jagode

1 limun

10g želatine

½ količine talijanske meringe (recept je dolje)

150g slatkog vrhnja 33%

 

Želatinu namočiti u hladnoj vodi da nabubri.

Slatko vrhnje istucite do mekanih pikova.

Pire od jagode i sok od limuna zagrijte do 60°C, maknite s vatre, dodajte nabubrenu i ocijeđenu želatinu.

Ohladite smjesu do 23C.

Dodajte talijansku meringu.

Na kraju dodajte tučeno slatko vrhnje.

 

Mousse od manga

175g pirea od manga

Sok ½ limete

10g želatine

½ količine talijanske meringe (recept je dolje)

150g slatkog vrhnja 33%

 

Želatinu namočiti u hladnoj vodi da nabubri.

Slatko vrhnje istucite do mekanih pikova.

Pire od manga i sok od limete zagrijte do 60C, maknite s vatre, dodajte nabubrenu i ocijeđenu želatinu.

Ohladite smjesu do 23°C.

Dodajte talijansku meringu.

Na kraju dodajte tučeno slatko vrhnje.

 

Talijanska meringa

46g vode

140g šećera u prahu

100g bjelanjka

U zdijelu za miksanje postavite bjelanjke i miksajte na srednjoj brzini.

Paralelno kuhajte vodu sa šećerom do 120°C. U tankom mlazu ulijte sirup u bjelanjke.

Miksajte dok se smjesa ne ohladi i ne postane sjajna.

 

SLAGANJE:

Na dno obruča (unutra stavite acetatnu foliju ili vrpce) ili silikonskog kalupa 16cm ili 18cm postaviti mousse od jagode.

Postaviti krug smrznutog želea s biskvitom, malo pritisnuti.

Postaviti mousse od manga.

Završiti drugim krugom biskvita, malo pritisnuti i poravnati dno.

Kao opcija, možete odmah staviti u kalup mousse od jagode i mousse od manga u prvi sloj i u drugi sloj (kao hrpicama).

Smrznuti.

Smrznutu tortu prekriti velourom ili glazurom. Ili velourom i glazurom.

Najbolje je glazura od bijele čokolade obojana bojilom topljivim u vodi.



 

Nina Tarasova predlaže još gore staviti malo tučenog ganachea od jagode i na vrh staviti dekoraciju od bijele čokolade (vidite slike na linku s web-site Nine Tarasove) - http://www.niksya.ru/?p=29243

 

Recept tučenog ganachea od jagode

83g pirea od jagode

10g glukoznog sirupa

95g bijele čokolade

140g slatkog vrhnja 33-35%

 

Zagrijte pire od jagode i glukozu do vrenja.

Prelijte preko rastopljene bijele čokolade, izradite štapnim mikserom.

Dodajte tekuće slatko vrhnje i još jednom izradite štapnim mikserom.

Ostavite u hladnjaku preko noći.

 

* od ovog recepta su nam ispale 2 torte 16cm i 5 individualnih torta u kalupu MORA&LAMPONE od SILIKOMARTa




**ili možete pripremiti sami:

160g šećera u prahu

160g bademovog brašna

32g bjelanjaka

Sve sastojke promiješati u mikseru s paddle nastavkom na maloj brzini.



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati

GLAZURA OD BIJELE ČOKOLADE, 3 kg

322,50 Kn Bez poreza 258,00 Kn

GLAZURA U PRAHU "TRAJNI SNIJEG", 1 kg

68,75 Kn Bez poreza 55,00 Kn

GLUKOZNI SIRUP, 1 kg

43,75 Kn Bez poreza 35,00 Kn

PEKTIN DGF SERVICE, 1kg

508,75 Kn Bez poreza 407,00 Kn

TOR135/1 - BIJELI TORTAFLEX SILIKONSKI KALUP

91,25 Kn Bez poreza 73,00 Kn

TOR160/1 - BIJELI TORTAFLEX SILIKONSKI KALUP

108,75 Kn Bez poreza 87,00 Kn

TOR180 h50/1 - BIJELI TORTAFLEX SILIKONSKI KALUP

112,50 Kn Bez poreza 90,00 Kn

TOR180/1 - BIJELI TORTAFLEX SILIKONSKI KALUP

113,75 Kn Bez poreza 91,00 Kn

OBRUČ ZA MOUSSE, dimenzija 160x45mm

93,75 Kn Bez poreza 75,00 Kn

OBRUČ ZA MOUSSE, dimenzija 180x45mm

95,00 Kn Bez poreza 76,00 Kn

OBRUČ ZA MOUSSE, dimenzija 200x45mm

97,50 Kn Bez poreza 78,00 Kn

OBRUČ ZA MOUSSE, dimenzija 240x45mm

121,25 Kn Bez poreza 97,00 Kn

OBRUČ ZA ICE CAKE, dimenzija 160x60mm

103,75 Kn Bez poreza 83,00 Kn

BADEMOVA PASTA 50%, BIJELA, VRHUNSKA, 1kg

125,00 Kn Bez poreza 100,00 Kn

GLAZURA U PRAHU "Trajni snijeg", 5 kg

225,00 Kn Bez poreza 180,00 Kn

GLAZURA OD KAKAA, 3kg

243,75 Kn Bez poreza 195,00 Kn

GLAZURA OD MARELICE, 7kg

330,00 Kn Bez poreza 264,00 Kn

OBRUČ ZA MOUSSE, dimenzija 140x45mm

82,50 Kn Bez poreza 66,00 Kn

OBRUČ ZA MOUSSE, dimenzija 220x45mm

110,00 Kn Bez poreza 88,00 Kn

GLUKOZNI SIRUP, 7 kg

182,50 Kn Bez poreza 146,00 Kn

BADEMOVE LATICE, 200g

37,50 Kn Bez poreza 30,00 Kn

BADEMOVA PASTA 50%, BIJELA, VRHUNSKA, 3kg

400,00 Kn Bez poreza 320,00 Kn

BADEMOVE LATICE, 1kg

142,50 Kn Bez poreza 114,00 Kn

PEKTIN 325NH95 DGF SERVICE, 1kg

825,00 Kn Bez poreza 660,00 Kn

PEKTIN 325NH95 DGF SERVICE, 100g

87,50 Kn Bez poreza 70,00 Kn

PEKTIN DGF SERVICE, 100g

56,25 Kn Bez poreza 45,00 Kn

OBRUČ ZA DESERTE, dimenzija75mm, visina 50mm

87,50 Kn Bez poreza 70,00 Kn

OBRUČ ZA MOUSSE, dimenzija 120x45mm

76,25 Kn Bez poreza 61,00 Kn

BADEMI - SJECKANI I BLANŠIRANI, 1kg

150,00 Kn Bez poreza 120,00 Kn

ŽELATINA U PRAHU 200B, ZLATNA 1kg

255,00 Kn Bez poreza 204,00 Kn

BADEMI - SJECKANI I BLANŠIRANI, 125g

20,00 Kn Bez poreza 16,00 Kn

ŽELATINA U PRAHU 200B, ZLATNA 250g

68,75 Kn Bez poreza 55,00 Kn