20 porcija


Prhko tijesto od kokosa

40g šećera

80g maslaca

40g kokosovog brašna

1g soli

15g jaja

80g brašna

 

Omekšajte maslac u mikrovalnoj pećnici. Miksajte omekšali maslac, šećer, kokos, sol i prosijano brašno. Dodajte jaja, malo po malo. Tijesto ne bi smjelo biti tvrdo.

Razvaljajte tijesto između dva papira za pečenje. Neka odstoji.

Izrežite pravokutnike dimenzija 6x1.5cm.

Pecite na 170˚C oko 8 minuta.

Ostavite da se ohladi.

 

Mousse od kokosa

220g pirea od kokosa DGF

2 i ½ lista želatine DGF Service

40g bjelanjaka

45g šećera

170g slatkog vrhnja

Korica limete

 

Namočite želatinu u hladnu vodu. Zagrijte 1/3 pirea od kokosa i rastopite želatinu u pireu. Ostatak pirea dodajte kasnije u hladno. Istucite slatko vrhnje.

Bjelanjke miksajte, dodajte im postepeno šećer.

Dodajte slatko vrhnje i bjelanjke u pire od kokosa koji je ohlađen na 20˚C. Dodajte koricu limete.

 

Kandirani limun

140g soka od limuna

70g šećera

50g korice limuna

 

Naribajte koricu dva limuna. Koricu kuhajte do vrenja 3 puta da se riješite gorčine.

Zagrijte sok od limuna i šećer, dodajte prokuhanu koricu. Kuhajte dok tekućina ne ispari i korica postane prozirna. Izradite štapnim mikserom da dobijte glatku smjesu.

 

Slaganje

Do pola napunite kalupe mini Buche (Silikomart SF129) ili Silikomart Pillow sa mousse kremom od kokosa. Dodajte kandirani limun. Dodajte mousse kako biste napunili kalup do vrha. Poravnajte kremu špatulom. Stavite u zamrzivač preko noći. Izvadite iz kalupa i posipajte sjeckanim kokosom. Svaki mousse stavite na podlogu od prhkog tijesta.

Ukrasite po želji.

Ostavite na sobnoj temperaturi 15 minuta prije posluživanja.

 

Izvor recepata i fotografije - http://www.silikomart.com/professional



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet