340g bijele čokolade ABSOLU DGF

25g kakao maslaca DGF


Sirup:

12,5g vode

12,5g šećera

125g glukoze DGF


Postupak:

Stavite čokoladu i kakao maslac u blender i usitnite ih.

Zagrijte na laganoj vatri šećer i vodu, dodajte glukozu i kuhajte dok se sve ne rastopi. Pazite, ne smije zakipiti.

Ulijte sirup u čokoladu i kakao maslac, miksajte u blenderu. Smjesa neće odmah postati zbijena i gusta, pulsirajte nekoliko puta.

Stavite u plastičnu foliju, omotajte i ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata.


Napomena:

Plastična čokolada može stajati tjednima. Omotajte ju dobro u plastičnu foliju i zatim

    spremite u vrećicu sa zatvaračem. Ako želite da traje mjesecima,

    čuvajte ju u hladnjaku.


-  Možete prekriti tortu sa plastičnom čokoladom, koristite istu metodu

    kao i za fondant ali nemojte ju valjati previše tanko i torta mora biti čvrsta

    da može držati teret plastične čokolade.


-  Plastična čokolada je izvrsnog okusa, mnogo boljeg nego fondant


-  Plastična čokolada može se bojati. Samo pazite i koristite

    bojila koja su topljiva u mastima.


-  Plastična čokolada je čvrsta i nije joj potrebno dugotrajno sušenje,

    nakon nekoliko minuta u hladnjaku očvrsne koliko je potrebno


-  Pazite, plastična čokolada ne podnosi toplinu. Ako je jako vruče, cvijeće bi moglo

    na primjer promjeniti oblik.

bijela-plasticna-cokolada.pdf



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet