Recept je za 12-14 eklaira.

Kuhano tijesto
250g vode
100g maslaca
1,5g soli
5g šećera
150g brašna
250g cijelih jaja

Zagrijte vodu, maslac, sol i šećer.
Dodaje brašno. Miješajte na vatri dok ne izrađe višak vlage (morate isušiti tijesto).
Prebaciti u zdijelu za miksanje sa paddle nastavkom. Dodajte jaja na 4-5 puta.

Formirajte eklere na papiru za pečenje na limu (bolje koristiti pleh bez rubova 40x30 cm ili 60x40cm) duljine 14cm.

Prethodno zagrijte pećnicu na 250˚C. Isključite pećnicu. Postavite eklere.

Kad temperatura padne na 160˚C, uključite pećnicu i pecite na 160-180˚C 15 minuta bez ventilatora.

Čokoladna krema s mentom
125g slatkog vrhnja
125g mlijeka
50g šećera
50g žumanjka

250g couverture čokolade 64% GUAYAQUIL

Komadići mente

Miksajte šećer i žumanjke. 
Zagrijte vrhnje i mlijeko do vrenja. Pola dodajte u smjesu žumanjka i šećera uz miješanje.
Dodajte ostalu tekućinu. Promiješajte i vratite u lonac. Kuhajte dok malo ne zgusne.
Prelijte preko čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Ohladite u hladnjaku između dvije guitar podloge.

Ohlađenu kremu izmiksaijte pjenjačom ručno ili propustite kroz sito ako potrebno. Dodajte komadiće mente, količina prema vašem ukusu.

Napunite eklere i glazirajte čokoladnom glazurom. Preporučujemo čokoladnu glazuru DGF Royal, express glazuru od tamne čokolade DGF Royal ili glazuru od kakaa DGF Service.

Dobar tek!



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati