FLORENTINKE
FLORENTINKA
Za cca 40 Florentinka dimenzije oko 4cm
50ml slatkog vrhnja
100g šećera
70g meda
50g maslaca
30ml glukoznog sirupa
230g bademovih latica
100g bijele couverture čokolade ABSOLU DGF Royal
100g tamne couvreture čokolade GUAYAQUIL 64% DGF Royal
Postupak:
Postavite u tavu slatko vrhnje, šećer, med, maslac i glukozni sirup. Kuhajte do vrenja plus oko 2 minute na slaboj vatri.
Dodajte nasjeckanu kandiranu naranču i bademove latice. Maknite s vatre i ohladite.
Zagrijte pećnicu do 180°C.
Koristeći žličicu, postavite hrpice smjese na pekarski papir ili silikonsku podlogu na pleh.
Vlažnom rukom pritisnite lagano hrpice i napravite male krugove.
Pecite 4 minute.
Izvadite iz pećnice, popravite formu kako bi bili ravni krugovi i ohladite.
Pecite još 5 minuta kako bi Florentinke dobili boju.
Izvadite iz pećnice, popravite formu kako bi bili ravni krugovi i ohladite.
Temperirajte čokoladu (https://www.gourmandise.hr/
Ohladite. Čuvajte u hermetičko zatvorenoj posudi kako Florentinke nebi postale vlažne.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE
Tagovi FLORENTINKE