Tijesto "Quiche" (za 8 quicheva 16 cm u promjeru)                                                            

400g maslaca

80g jaja

160g vode

32g soli

30g šećera

265g škroba

530g brašna

U zdjelu od miksera spojite omekšali maslac, jaja, vodu, sol i šećer. Izmiješajte dobro i dodajte škrob. Na kraju dodajte brašno.

Ne mijesite dugo. Ostavite na hladnom do uporabe.

 

Punjenje za quiche                                                                                           

250g vrhnja

250g mlijeka

4 jaja

sol

papar

 U zdjeli od miksera spojite sve sastojke i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

 

Dodatno:

200g lososa

200g brokule

200g cherry rajčice

200g naribanog sira Gruyère

Stavite tijesto u obruč za tart visine od 2-3 cm.

Stavite kriške/ komade kuhane brokule, komade gotovog lososa, polovice rajčice.

Rasporedite naribani sir i prelijte sa kremastim punjenjem za quiche.

Pecite na 160°C oko 35 minuta, ovisno o veličini quicha.

 


 Recept je s Master-classa Tetyane Verbytske

 

 Recept u pdf-u preuzmite ovdje -  9_francuski-quiche-od-lososa-i-povrca.pdf

 

 



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet