Francuski Quiche od lososa i povrća
Francuski Quiche od lososa i povrća
Tijesto "Quiche" (za 8 quicheva 16 cm u promjeru)
400g maslaca
80g jaja
160g vode
32g soli
30g šećera
265g škroba
530g brašna
U zdjelu od miksera spojite omekšali maslac, jaja, vodu, sol i šećer. Izmiješajte dobro i dodajte škrob. Na kraju dodajte brašno.
Ne mijesite dugo. Ostavite na hladnom do uporabe.
Punjenje za quiche
250g vrhnja
250g mlijeka
4 jaja
sol
papar
U zdjeli od miksera spojite sve sastojke i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Dodatno:
200g lososa
200g brokule
200g cherry rajčice
200g naribanog sira Gruyère
Stavite tijesto u obruč za tart visine od 2-3 cm.
Stavite kriške/ komade kuhane brokule, komade gotovog lososa, polovice rajčice.
Rasporedite naribani sir i prelijte sa kremastim punjenjem za quiche.
Pecite na 160°C oko 35 minuta, ovisno o veličini quicha.
Recept je s Master-classa Tetyane Verbytske
Recept u pdf-u preuzmite ovdje - 9_francuski-quiche-od-lososa-i-povrca.pdf
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE