Guma Arabika, 25g.

  • Šifra: FCK150
  • Proizvoda trenutno nema na skladištu. Kontaktirajte nas za detalje
  • 5,94 €
    44,75 Kn

  • U cijenu je uključen PDV po stopi od 25%.
  • Troškovi dostave dodatno se naplaćuju prema cijenama dostave Overseas-a.
     
  • Bez poreza: 4,75 € (35,80 Kn)

Guma arabika (gum arabic - latinski gummi - guma i arabicus - arapski) je tvrda prozirna masa koju izlučuju razne vrste bagrema (Vachellia seyal).

Registriran kao dodatak hrani E414.

Viskozna tekućina, postaje čvrsta na zraku. Guma arabika lako se otapa čak i u hladnoj vodi, stvarajući ljepljivu blago kiselu otopinu. Također se koristi kao otopina za davanje elastičnosti bojama. Slaba otopina arapske gume u vodi pojačava sjaj i prozirnost boja. Razrijeđenije (povećava fluidnost boja). Previše arapske gume čini boju skliskom i nalik na žele.

Guma arabika se prije naširoko koristila u mnogim industrijama kao ljepila; razvojem proizvodnje polimera sve više gubi na važnosti. Ulazi u sastav nekih bezalkoholnih pića kao emulgator, primjerice dijetalne Coca-Cole.

U kuhanju arapska guma omogućuje vam povećanje stabilnosti emulzija, smanjenje stvaranja grudica i pjene, sprječavanje stvaranja šećera, bez značajne promjene okusa proizvoda. Ova svojstva korisna su u slastičarskoj i pekarskoj industriji (keksi, pastile, nadjevi za bombone, glazure itd.), u mliječnoj industriji (jogurti, kreme, vrhnje, sladoledi itd.), u proizvodnji pića (uključujući i gazirana i alkoholna) itd. Regulira točku smrzavanja, zadržava vlagu. Guma arabika također se koristila u davnim vremenima, kada se stvarala tinta za pisanje papirusa, dodajući je u čađu razrijeđenu u vodi.

Napiši komentar

    Loše             Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


  Nazad