KOLAČ OD LJEŠNJAKA I KARAMELE
KOLAČ OD LJEŠNJAKA I KARAMELE
Biskvit od lješnjaka:
600g maslaca
150g čiste paste od lješnjaka DGF
500g kristal šećera
100g invertnog šećera
550g cijelih jaja
550g brašna
150g drobljenih i prženih lješnjaka
150g drobljenih i prženih badema DGF
Postupak:
Miksajte maslac, šećer, invertni šećer i čistu pastu od lješnjaka.
Postepeno dodajte jaja.
Završite sa brašnom, praškom za pecivo, lješnjacima i bademima.
Smjesu ulijte u pravokutni kalupi 25x5 cm.
Pecite na 180°C 10 minuta.
U sredini pečenja, ubrizgajte karamel ganache.
Karamel ganache:
500g Krem karamele d’Isigny DGF Royal
400g mliječne couverture čokolade sa okusom karamele DGF Royal
200g UHT steriliziranog vrhnja
100g glukoznog sirupa DGF
Aroma karamele (po želji)
Postupak:
Zagrijte vrhnje sa mahunom vanilije i glukozom, dodajte kremu od karamele i čokoladu.
Dobro izmiješajte sve sastojke.
Sa slastičarskom vrećicom ubrizgajte ganache u biskvit kako se bliži kraj pečenja i ostavite da se ispeče do kraja.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE