(recept za cca 30 komada)

 

220g maslaca

220g brašna

Korica 1 naranče/limuna/limete

Malo soli

250g šećera u prahu

½ žličice praška za pecivo DGF Service

4 jaja

 

Rastopite maslac i dodajte prosijan šećer u prahu. Ostavite da se ohladi i izradite pjenjačom.

Prosijte brašno, dodajte koricu naranče ili limuna/limete, sol i prosijan prašak za pecivo.

Miješajte jaja kratko sa pjenjačom. Dodajte jaja u smjesu brašna i izmiješajte. Dodajte maslac sa šećerom u prahu i dobro izmiksajte.

Preporučamo da smjesu rasporedite u kalup pomoću slastičarske vrećice, tako da skoro dodirujete dno kako biste dobili ravnu površinu.

Protresite kalup.

Možete koristiti kalupe EXOPAN KALUP "MADELEINE CUP CAKE" od 12 kom ili podloge Flexipan® - Madeleines

Pecite na 170˚C 10 minuta.


Po želji možete posipati šećerom u prahu/trajnim snijegom DGF Service ili napraviti sirup za namakanje pečenih madeleina.

Možete skuhati sirup od soka naranče, šećera i likera Grand Marnier.

Možete ih i napola umakati u rastopljenu čokoladu.



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet