RECEPT 1

100g šećera

30g vode

20g glukoznog sirupa

5,5g želatine u listićima

35g bjelanjka

Boja i aroma po ukusu

Postupak:

Kuhajte zajedno šećer, glukozni sirup i vodu do 145°C.

Dodajte želatinu koju ste prije namočili u hladnoj vodi.

Kuhajte skoro do vrenja. 

Ulijte smjesu u bjelanke koji ste stavili u zdjelu za miksanje.

Miksajte. Dodajte boju koja se topi u vodi i aromu po ukusu.

Smjesa mora postati gusta. 

Stavite smjesu u silikonski kalup* ako želite poslije narezati na kockice ili stavite na silikonsku podlogu* uz pomoć slastičarske vrećice ako želite dobiti oblik koji je na slici.

Posipajte šećerom u prahu ili trajnim snijegom.

Ostavite da se stisne preko noći. 

Ako ste stavili smjesu u silkonski kalup, narežite na kockice i uvaljajte u šećer u prahu ili trajni snijeg.

*  Silikonsku podlogu ili kalup našpricajte prije stavljanja smjese sprejem za podmazivanje.


RECEPT 2

122,5g šećera

40g vode (1)

37,5g invertnog šećera (1)

55g invertnog šećera (2)

9g želatine

54g vode (2)

1,25g soka od limuna

Dodatno:

Arome po ukusu

Kokos brašno

Šećer u prahu

Postupak:

Napravite želatina masu od želatine i vode (2) – stavite želatinu u prahu u vodu preko noći (ako koristite želatinu u listićima - stavite želatinu u vodu na sat vremena - voda mora prekriti želatinu).

Počnite tuči invertni šećer (2) u mikseru s nastavkom pjenjača.

Zagrijte šećer, vodu (1) i invertni šećer (1) do 110°C, dodajte ovaj sirup u tučeni invertni šećer (2).

Dodajte rastopljenu želatina masu, sok od limuna i arome po želji.

Miksajte na visokoj brzini 3min, zatim smanjite na srednju i miksajte dok se ne ohladi.

Stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom 10 i istisnite na nauljenu silikonsku podlogu, posipajte s kokosom.

Istisnite trakice ili gumbiće, ostavite preko noći na sobnoj temperaturi.

Uvaljate marshmellows u smjesu šećera u prahu (50%) i kokosa (50%).


IDEJA:

Smjesu za marshmallows možete staviti na okrugle kekse. Kada će se smjesa stisnuti, umačite marshmallows u rastopljenu čokoladu.




Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet