PISTACIO CHEESECAKE S TREŠNJAMA
PISTACIO CHEESECAKE S TREŠNJAMA
Recept je iz knjige recepata od Pierre Hermé
Recept je za:
Obruč promjera 24cm – 1 cheesecake
Obruč promjera 16cm – 2 cheesecakea
BAZA
(manje količine su za 1 cheesecake od 24cm, veće količine su za 2 cheesecake od 16cm):
200g/350g prhkog tijesta ili keksa Petite Beurre
100g/175g mekanog maslaca
Prhko tijesto (kekse ili suhi doručak) samljeti u blenderu.
Dodajte maslac i izmiješajte sve do jednolične smjese tijesta.
Postavite u kalup.
Pecite 12 minuta na 150°C.
PEČENI CHEESECAKE OD PISTACIJA (ukupna težina – 840-860g)
75g oguljenih i nasjeckanih pistacija
450g krem sira
125g šećera u prahu
20g brašna
20g žumanjka100g jaja
30g slatkog vrhnja
20-40g čiste paste od pistacija DGF ili aromatizirane
Promiješajte ručno pjenjačom krem sir i šećer u prahu.
Dodajte brašno, žumanjak, jaja, slatko vrhnje, čistu pastu od pistacija ili aromatiziranu i nasjeckani pistacio.
Postavite smjesu u obruč na bazu od prhkog tijesta.
Pecite 60 minuta na 90°C.
Nakon pečenja postaviti cheesecake u hladnjak. Na ohlađeni cheesecake gore postavite osušenu trešnju iz sirupa ili osušenu višnju prokuhanu u šećernom sirupu.
Umjesto trešnje možete koristiti svježu malinu.
CHEESECAKE MOUSSE OD PISTACIJA (ukupna težina – 1000g)
10g želatine DGF
30g vode
100g šećera
60g žumanjka
40g čiste paste od pistacija DGF ili aromatizirane
320g krem sira
20g šećera u prahu
400g slatkog vrhnja 33-35%
20g šećera u prahu
Želatinu namočite u vodi da nabubri.
Žumanjak postavite u zdjelu miksera i krenite miksati.
Vodu i šećer kuhajte do 121°C. U tankom mlazu prelijte vrući sirup preko žumanjka. Miksajte dok se smjesa ne poveća u volumenu za nekoliko puta, dok ne postane svijetla i dok se ne ohladi. Pastu od pistacija i krem-sir postavite u tavu i zagrijte na pari do oko 60°C.
Dodajte šećer u prahu i dobro iscijeđenu želatinu. Promiješajte. Pažljivo dodajte pate a bombe (žumanjak istučeni sa šećernim sirupom).
Istucite vrhnje sa 20g šećera u prahu i dodajte u osnovnu smjesu.
Postavite mousse na ohlađeni pečeni cheesecake s višnjama ili amarenom. Poravnajte špatulom.
Ohladite u hladnjaku preko noći.
Dekorirajte čokoladnim dekoracijama ili sjeckanim pistacijama sa strane, trešnjama, višnjama ili malinom.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE