Recept je iz knjige recepata od Pierre Hermé
Recept je za:
Obruč promjera 24cm – 1 cheesecake
Obruč promjera 16cm – 2 cheesecakea



BAZA
(manje količine su za 1 cheesecake od 24cm, veće količine su za 2 cheesecake od 16cm):
200g/350g prhkog tijesta ili keksa Petite Beurre
100g/175g mekanog maslaca


Prhko tijesto (kekse ili suhi doručak) samljeti u blenderu.
Dodajte maslac i izmiješajte sve do jednolične smjese tijesta.
Postavite u kalup.
Pecite 12 minuta na 150°C.



PEČENI CHEESECAKE OD PISTACIJA (ukupna težina – 840-860g)
75g oguljenih i nasjeckanih pistacija
450g krem sira
125g šećera u prahu
20g brašna
20g žumanjka100g jaja
30g slatkog vrhnja
20-40g čiste paste od pistacija DGF ili aromatizirane


Promiješajte ručno pjenjačom krem sir i šećer u prahu.
Dodajte brašno, žumanjak, jaja, slatko vrhnje, čistu pastu od pistacija ili aromatiziranu i nasjeckani pistacio.
Postavite smjesu u obruč na bazu od prhkog tijesta.
Pecite 60 minuta na 90°C.
Nakon pečenja postaviti cheesecake u hladnjak. Na ohlađeni cheesecake gore postavite osušenu trešnju iz sirupa ili osušenu višnju prokuhanu u šećernom sirupu.
Umjesto trešnje možete koristiti svježu malinu.



CHEESECAKE MOUSSE OD PISTACIJA (ukupna težina – 1000g)
10g želatine DGF
30g vode
100g šećera
60g žumanjka
40g čiste paste od pistacija DGF ili aromatizirane
320g krem sira
20g šećera u prahu
400g slatkog vrhnja 33-35%
20g šećera u prahu


Želatinu namočite u vodi da nabubri.
Žumanjak postavite u zdjelu miksera i krenite miksati.
Vodu i šećer kuhajte do 121°C. U tankom mlazu prelijte vrući sirup preko žumanjka. Miksajte dok se smjesa ne poveća u volumenu za nekoliko puta, dok ne postane svijetla i dok se ne ohladi. Pastu od pistacija i krem-sir postavite u tavu i zagrijte na pari do oko 60°C.
Dodajte šećer u prahu i dobro iscijeđenu želatinu. Promiješajte. Pažljivo dodajte pate a bombe (žumanjak istučeni sa šećernim sirupom).
Istucite vrhnje sa 20g šećera u prahu i dodajte u osnovnu smjesu.
Postavite mousse na ohlađeni pečeni cheesecake s višnjama ili amarenom. Poravnajte špatulom.
Ohladite u hladnjaku preko noći.
Dekorirajte čokoladnim dekoracijama ili sjeckanim pistacijama sa strane, trešnjama, višnjama ili malinom.


cheesecake-pistacio-visnja.pdf





Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet