Mini Buche od kokosa i limete
Mini Buche od kokosa i limete
20 porcija
Prhko tijesto od kokosa
40g šećera
80g maslaca
40g kokosovog brašna
1g soli
15g jaja
80g brašna
Omekšajte maslac u mikrovalnoj pećnici. Miksajte omekšali maslac, šećer, kokos, sol i prosijano brašno. Dodajte jaja, malo po malo. Tijesto ne bi smjelo biti tvrdo.
Razvaljajte tijesto između dva papira za pečenje. Neka odstoji.
Izrežite pravokutnike dimenzija 6x1.5cm.
Pecite na 170˚C oko 8 minuta.
Ostavite da se ohladi.
Mousse od kokosa
220g pirea od kokosa DGF
2 i ½ lista želatine DGF Service
40g bjelanjaka
45g šećera
170g slatkog vrhnja
Korica limete
Namočite želatinu u hladnu vodu. Zagrijte 1/3 pirea od kokosa i rastopite želatinu u pireu. Ostatak pirea dodajte kasnije u hladno. Istucite slatko vrhnje.
Bjelanjke miksajte, dodajte im postepeno šećer.
Dodajte slatko vrhnje i bjelanjke u pire od kokosa koji je ohlađen na 20˚C. Dodajte koricu limete.
Kandirani limun
140g soka od limuna
70g šećera
50g korice limuna
Naribajte koricu dva limuna. Koricu kuhajte do vrenja 3 puta da se riješite gorčine.
Zagrijte sok od limuna i šećer, dodajte prokuhanu koricu. Kuhajte dok tekućina ne ispari i korica postane prozirna. Izradite štapnim mikserom da dobijte glatku smjesu.
Slaganje
Do pola napunite kalupe mini Buche (Silikomart SF129) ili Silikomart Pillow sa mousse kremom od kokosa. Dodajte kandirani limun. Dodajte mousse kako biste napunili kalup do vrha. Poravnajte kremu špatulom. Stavite u zamrzivač preko noći. Izvadite iz kalupa i posipajte sjeckanim kokosom. Svaki mousse stavite na podlogu od prhkog tijesta.
Ukrasite po želji.
Ostavite na sobnoj temperaturi 15 minuta prije posluživanja.
Izvor recepata i fotografije - http://www.silikomart.com/professional
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE