Čokoladni raspucani keksi
Čokoladni raspucani keksi
150g brašna
60g kakao praha
200g šećera u prahu
10g praška za peciva
Prstohvat soli
60g maslaca sobne temperature
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
Šećer u prahu (dodatno) - za uvaljati kekse
Brašno, kakao, šećer u prahu, sol i prašak za pecivo promiješajte ručno u zdjeli.
Dodajte u suhu smjesu maslac sobne temperature narezan na kockice. Spojite sve rukom ili vilicom.
Miksajte jaja s ekstraktom vanilije u zdjeli za miksanje s nastavkom pjenjača ili ručnom pjenjačom.
Dodajte jaja u suhu smjesu s maslacem, miješajte u mikseru s paddle nastavkom ili ručno sa špatulom ili žlicom.
Ostavite u hladnjaku na 1 sat.
Izvadite smjesu iz hladnjaka. Napravite male kuglice. Uvaljajte kuglice u šećer u prahu.
Postavite na lim s papirom za pečenje ili silikonskom podlogom.
Pecite 12 minuta na 190°C.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE