KEKSI S LJEŠNJAKOM
KEKSI S LJEŠNJAKOM
Prhko tijesto s lješnjacima:
300g brašna
150g šećera
200g maslaca
40g žumanjaka
100g lješnjaka*
prstohvat cimeta
Postupak:
50g brašna (od ukupne težine) pomiješati s lješnjacima i izradite u blenderu.
Miksajte šećer i maslac.
Dodajte brašno od lješnjaka, jaja, ostatak brašna.
Razvaljajte tijesto između dva sloja papira za pečenje, smrznite.
Izrežite kekse potrebnog oblika (mi smo koristili rezač ZVJEZDICE), pecite na papiru za pečenje, Silpain podlozi ili Air Mat podlozi 15 minuta na 160°C.
*Umjesto lješnjaka možete uzeti druge orašaste plodove - Vaše omiljene - badem, orah pecan ili pistacija.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE