Prhko tijesto s lješnjacima:

300g brašna

150g šećera

200g maslaca

40g žumanjaka

100g lješnjaka*

prstohvat cimeta

 

Postupak:

50g brašna (od ukupne težine) pomiješati s lješnjacima i izradite u blenderu.

Miksajte šećer i maslac.

Dodajte brašno od lješnjaka, jaja, ostatak brašna.

Razvaljajte tijesto između dva sloja papira za pečenje, smrznite.

Izrežite kekse potrebnog oblika (mi smo koristili rezač ZVJEZDICE), pecite na papiru za pečenje, Silpain podlozi  ili Air Mat podlozi 15 minuta na 160°C.


*Umjesto lješnjaka možete uzeti druge orašaste plodove - Vaše omiljene - badem, orah pecan ili pistacija.



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet