Sladoled od manga i tamne čokolade
Sladoled od manga i tamne čokolade
Sastojci:
150g pirea od manga DGF
100g mlijeka
250g slatkog vrhnja
85g šećera
60g žumanjaka
40g tamne čokolade (Guayaquil 64%)
Postupak:
- Na vatru stavite mlijeko, pire od manga i 40g šećera. Zagrijte do vrenja.
- U drugoj posudi miksajte žumanjke sa ostatkom šećera.
- Kada se mlijeko ugrijalo, dodajte pola u smjesu od žumanjaka i šećera i miksajte.
- Kada su se jaja temperirala dodajte ostatak mlijeka i vratite na laganu vatru uz miješanje kuhačom. Smjesa vam nikako ne smije zakipiti jer će se jaja zgrušati.
- Maknite kremu sa vatre, ohladite.
- Slatko vrhnje miksajte u šlag, lagano umiješajte u kremu i na kraju dodajte rastopljenu čokoladu. Čokolada se ne smije previše mješati.
- Rasporedite kremu u *Silikomart Tango* kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač.
Glazirajte gumbićima Wonder Melts ili čokoladom sa kakao maslacem (100g tamne čokolade i 100g kakao maslaca otopite u mikrovalnoj pećnici).
Uživajte u ukusnom sladoledu :-)
Recept |
|
Sastojci: | |
Priprema: | |
Vrijeme pripreme: | 45 min |
Težina pripreme: | Lagano |
Pribor: | Kalup SIlikomart Tango https://www.gourmandise.hr/set-gel04-set-2-komada-bijeli-silikonski-kalup-tango-podloga-50-stapica?search=tango |
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE
Moglo bi vas zanimati
Štapići Drveni set 50 komada.
1,50 € Bez poreza 1,20 €
Podložak PRAVOKUTNI, BIJELI, 140X40mm, pakiranje 100kom.
24,06 € Bez poreza 19,25 €