Hrskavi sloj

100g hrskave meringe (puslica) ili keksa

50g tamne čokolade GUAYAQUIL, 64% 

Zdrobite meringu/kekse, rastopite čokoladu.

Prelijte čokoladu preko meringe/keksa i promiješajte špatulom.

Izlijte smjesu između dva papira za pečenje i razvaljajte pomoću valjka na debljinu pola centimetra.

Ostavite da se stisne i izrežite željeni oblik.

 

Mascarpone Semifredo

300g slatkog vrhnja

50g mascarpone sira

150g talijanske meringe*

Miksajte vrhnje i mascarpone, dodajte meringu.

Nježno miješajte dok se smjese ne sjedine.

 

Semifredo od maline

200g slatkog vrhnja

150g pirea od maline

150g talijanske meringe*

U metalnu zdjelu stavite meringu i dodajte pire od malina, promiješajte.

Vrhnje istucite do mekanih vrhova i umiješajte u smjesu meringe i malina.

 

Semifredo čokolada

250g slatkog vrhnja

140g slastičarske kreme** + 70g tamne čokolade GUAYAQUIL, 64% 

110g talijanske meringe*

5g ekstrakta vanilije

Istucite vrhnje do mekanih vrhova.

Skuhajte slastičarsku kremu** i prelijte vruću kremu u rastopljenu čokoladu. Dobro promiješajte do jednolične smjese. Ohladite s prozirnom folijom u direktnom kontaktu.

U metalnu zdjelu stavite slastičarsku kremu i dodajte ekstrakt vanilije.

Izmiješajte slastičarsku kremu i meringu. Na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.

 

Slaganje

Svaki semifredo stavite u posebnu slastičarsku vrećicu i naizmjenično punite kalup (mi smo koristili kalup Buche Arabesque od Silikomarta) dok ga ne napunite.

Na vrh stavite hrskavu čoko meringu.

Zamrznite.

Izvadite semifredo iz kalupa i ukrasite po želji.


*Talijanska meringa:

150g bjelanjka

100g vode

300g šećera

Vodu i šećer kuhati do 118°C.

Tijekom kuhanja vode i šećera, početi lagano ručno miksati u zdijeli za miksanje bjelanjke do lagane pjene.

Kuhani sirup polako preliti preko bjelanjka uz stalno ručno miksanje.

Staviti zdijelu za miksanje u mikser s nastavkom pjenjača i miksati do srednje čvrstih pikova.


**Slastičarska krema:

130g mlijeka

½ mahune vanilije ili 1/2 žličica ekstrakta vanilije

22g šećera

20g žumanjka

8g gustina ili praha za slastičarsku kremu

U zdijeli dobro izmješajte žumanjke, šećer i gustin ili prah za slastičarsku kremu.

Kuhajte mlijeko, slatko vrhnje i vaniliju do vrenja.

Prelijte kuhanu smjesu preko smjese s žumanjcima.

Vratite sve u lonac i kuhajte do vrenja i još kratko nakon vrenja.



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet