Tart od manga
Tart od manga
Prhko tijesto:
220g brašna
30g kakaa
150g maslaca
75g šećera u prahu
20g žumanjaka
3g soli
Brašnu dodajte kakao,sol i šećer, dodajte maslac narezan na kockice i trljajte maslac prstima u brašno dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Dodajte žumanjke i umijesite tijesto. Omotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.
Čokoladni ganache:
150g tamne čokolade
150g slatkog vrhnja
20g liker/rum
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, prelijte preko čokolade. Po želji dodajte liker/rum.
Krema od manga:
150g pirea od manga
30g žumanjaka
25g šećera
15g gustina ili praha za slastičarsku kremu
22g maslaca
Stavite želatinu u hladnu vodu i ostavite da nabubri.
U lonac stavite pire od manga, sjemenke i mahunu vanilije. Zagrijte do vrenja. Ostavite 1 sat. Izvadite mahunu i zagrijte pire. Miksajte žumanjke, šećer i gustin. Dodajte vrući pire i miksajte. Vratite u lonac i stavite na vatru. Kuhajte dok se ne zgusne na laganoj vatri uz stalno miješanje.
Maknite sa vatre, procijedite. Dodajte želatinu (ocijeđenu). Miješajte i dodajte maslac koji ste prethodno narezali na manje kockice, jedan po jedan. Ostavite da se ohladi.
Dekoracija:
Narančasti izomalt, čokolada, srebrni listići.Recept u pdf--u pogledajte ovdje - tart-od-manga-pdf.pdf
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE