Prhko tijesto:

220g brašna

30g kakaa

150g maslaca

75g šećera u prahu

20g žumanjaka

3g soli


Brašnu dodajte kakao,sol i šećer, dodajte maslac narezan na kockice i trljajte maslac prstima u brašno dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Dodajte žumanjke i umijesite tijesto. Omotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.


Čokoladni ganache:

150g tamne čokolade

150g slatkog vrhnja

20g liker/rum

 

Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, prelijte preko čokolade. Po želji dodajte liker/rum.


Krema od manga:

150g pirea od manga

½ mahune vanilije

30g žumanjaka

25g šećera

15g gustina ili praha za slastičarsku kremu

22g maslaca

8g želatine u listu

 

Stavite želatinu u hladnu vodu i ostavite da nabubri.

U lonac stavite pire od manga, sjemenke i mahunu vanilije. Zagrijte do vrenja. Ostavite 1 sat. Izvadite mahunu i zagrijte pire. Miksajte žumanjke, šećer i gustin. Dodajte vrući pire i miksajte. Vratite u lonac i stavite na vatru. Kuhajte dok se ne zgusne na laganoj vatri uz stalno miješanje.

Maknite sa vatre, procijedite. Dodajte želatinu (ocijeđenu). Miješajte i dodajte maslac koji ste prethodno narezali na manje kockice, jedan po jedan. Ostavite da se ohladi.

 

Dekoracija:

Narančasti izomalt, čokolada, srebrni listići.


Recept u pdf--u pogledajte ovdje - tart-od-manga-pdf.pdf




Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet