Zephyr
Zephyr
Slatkiš sličan marshmallowsima, ali puno nježniji i mekši. Možete ih i prekriti sa couverture čokoladom.
Sastojci:
250g pasteriziranog pirea od crnog ribizla, smrznutog pirea od višnje ili pasteriziranog pirea od višnje
200g šećera
1 bjelanjak
Sirup:
400g šećera
150g vode
8g agar agara
+ šećer u prahu za valjanje
Postupak:
U odmrznuti pire dodajte šećer i kuhajte dok se šećer ne rastopi. Prebacite u čistu zdjelu i ostavite da se ohladi.
Kada se pire ohladio, dodajte bjelanjak i miksajte. Smjesta će postepeno povećavati volumen i postati svjetlije roze boje. Trebate miksati do mekanih vrhova, tj. kada dignete metlicu miksera treba se držati smjesa ali ne skroz čvrsto kao npr. kod meringe. Pazite da ne premiksate.
U lončić stavite agar i dodajte mu vodu, stavite na srednju vatru i postepeno dodajte šećer, miješajte dok se šećer ne rastopi.
Nastavite kuhati sirup do temperature od 110˚C.
Ulijevajte sirup uz rub posude miksera, u smjesu bjelanjaka uz stalno miksanje. Smjesta će miksanjem postati čvrsta i sjajna.
Odmah prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje, sa zvjezdastim nastavkom i istiskujte na papir za pečenje ili Silpat silikonsku podlogu željene oblike.
Ostavite da se suši 24h.
*od ove smjese dobiti ćete 3 - 4 puna papira za pečenje (dimenzije lima) marshmallowsa.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE
Moglo bi vas zanimati
PASTERIZIRANI PIRE OD CRNOG RIBIZLA, 1kg
12,78 € Bez poreza 10,22 €
TAPIS ROULADE 01 - silikonska podloga 422X352mm, visina 8mm
24,00 € Bez poreza 19,20 €