SEMIFREDO
SEMIFREDO
Hrskavi sloj
100g hrskave meringe (puslica) ili keksa
50g tamne čokolade GUAYAQUIL, 64%
Zdrobite meringu/kekse, rastopite čokoladu.
Prelijte čokoladu preko meringe/keksa i promiješajte špatulom.
Izlijte smjesu između dva papira za pečenje i razvaljajte pomoću valjka na debljinu pola centimetra.
Ostavite da se stisne i izrežite željeni oblik.
Mascarpone Semifredo
300g slatkog vrhnja
50g mascarpone sira
150g talijanske meringe*
Miksajte vrhnje i mascarpone, dodajte meringu.
Nježno miješajte dok se smjese ne sjedine.
Semifredo od maline
200g slatkog vrhnja
150g pirea od maline
150g talijanske meringe*
U metalnu zdjelu stavite meringu i dodajte pire od malina, promiješajte.
Vrhnje istucite do mekanih vrhova i umiješajte u smjesu meringe i malina.
Semifredo čokolada
250g slatkog vrhnja
140g slastičarske kreme** + 70g tamne čokolade GUAYAQUIL, 64%
110g talijanske meringe*
5g ekstrakta vanilije
Istucite vrhnje do mekanih vrhova.
Skuhajte slastičarsku kremu** i prelijte vruću kremu u rastopljenu čokoladu. Dobro promiješajte do jednolične smjese. Ohladite s prozirnom folijom u direktnom kontaktu.
U metalnu zdjelu stavite slastičarsku kremu i dodajte ekstrakt vanilije.
Izmiješajte slastičarsku kremu i meringu. Na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Slaganje
Svaki semifredo stavite u posebnu slastičarsku vrećicu i naizmjenično punite kalup (mi smo koristili kalup Buche Arabesque od Silikomarta) dok ga ne napunite.
Na vrh stavite hrskavu čoko meringu.
Zamrznite.
Izvadite semifredo iz kalupa i ukrasite po želji.
*Talijanska meringa:
150g bjelanjka
100g vode
300g šećera
Vodu i šećer kuhati do 118°C.
Tijekom kuhanja vode i šećera, početi lagano ručno miksati u zdijeli za miksanje bjelanjke do lagane pjene.
Kuhani sirup polako preliti preko bjelanjka uz stalno ručno miksanje.
Staviti zdijelu za miksanje u mikser s nastavkom pjenjača i miksati do srednje čvrstih pikova.
**Slastičarska krema:
130g mlijeka
½ mahune vanilije ili 1/2 žličica ekstrakta vanilije
22g šećera
20g žumanjka
8g gustina ili praha za slastičarsku kremu
U zdijeli dobro izmješajte žumanjke, šećer i gustin ili prah za slastičarsku kremu.
Kuhajte mlijeko, slatko vrhnje i vaniliju do vrenja.
Prelijte kuhanu smjesu preko smjese s žumanjcima.
Vratite sve u lonac i kuhajte do vrenja i još kratko nakon vrenja.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE