150g vode

300g šećera

300g glukoznog sirupa

200g kondenziranog mlijeka Conde

20g želatine

300g couverture* čokolade (bijele ABSOLU 35%, mliječne TROPICANA 35%, tamne CARAIBES 72%)

Boja u prahu** (po želji)


Želatinu u listićama stavite u hladnu vodu da nabubri.

Kondenzirano mlijeko, čokoladu i ocijeđenu želatinu stavite u visoku čašu ili zdjelu.

Kuhajte vodu, šećer i glukozni sirup do 103˚C.

Prelijte vrući sirup preko kondenziranog mlijeka, čokolade i želatine.

Malo promiješajte i dodajte boju.

Izradite sa štapnim mikserom.

Prekrijte folijom i čuvajte u hladnjaku preko noći.

Prije korištenja zagrijte do 40˚C i koristite na 30-35˚C.


KORISNO!

Stavite ovu glazuru na smrznute torte ili deserte.

Radite veću količinu glazure. Ostatak možete pukupiti i čuvati u hladnjaku par dana.

Glazura se smije smrzavati.

Odmrzavajte glazuru u hladnjaku i zagrijte u mikrovalnoj pećnici ili na pari do radne temperature.

Pazite da ne pregrijete glazuru!


* Bolije je koristiti couverture čokoladu. Tada će glazura biti sjajnija.

** Boje za glazuru mogu biti tipljive u mastima i u vodi.




Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet