SJAJNA MIRROR GLAZURA
SJAJNA MIRROR GLAZURA
150g vode
300g šećera
300g glukoznog sirupa
200g kondenziranog mlijeka Conde
20g želatine
300g couverture* čokolade (bijele ABSOLU 35%, mliječne TROPICANA 35%, tamne CARAIBES 72%)
Boja u prahu** (po želji)
Želatinu u listićama stavite u hladnu vodu da nabubri.
Kondenzirano mlijeko, čokoladu i ocijeđenu želatinu stavite u visoku čašu ili zdjelu.
Kuhajte vodu, šećer i glukozni sirup do 103˚C.
Prelijte vrući sirup preko kondenziranog mlijeka, čokolade i želatine.
Malo promiješajte i dodajte boju.
Izradite sa štapnim mikserom.
Prekrijte folijom i čuvajte u hladnjaku preko noći.
Prije korištenja zagrijte do 40˚C i koristite na 30-35˚C.
KORISNO!
Stavite ovu glazuru na smrznute torte ili deserte.
Radite veću količinu glazure. Ostatak možete pukupiti i čuvati u hladnjaku par dana.
Glazura se smije smrzavati.
Odmrzavajte glazuru u hladnjaku i zagrijte u mikrovalnoj pećnici ili na pari do radne temperature.
Pazite da ne pregrijete glazuru!
* Bolije je koristiti couverture čokoladu. Tada će glazura biti sjajnija.
** Boje za glazuru mogu biti tipljive u mastima i u vodi.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE