Sastojci:

150g pirea od manga DGF

100g mlijeka

250g slatkog vrhnja

85g šećera

60g žumanjaka

40g tamne čokolade (Guayaquil 64%)


Postupak:

- Na vatru stavite mlijeko, pire od manga i 40g šećera. Zagrijte do vrenja. 

- U drugoj posudi miksajte žumanjke sa ostatkom šećera.

- Kada se mlijeko ugrijalo, dodajte pola u smjesu od žumanjaka i šećera i miksajte.

- Kada su se jaja temperirala dodajte ostatak mlijeka i vratite na laganu vatru uz miješanje kuhačom. Smjesa vam nikako ne smije zakipiti jer će se jaja zgrušati.

- Maknite kremu sa vatre, ohladite.

- Slatko vrhnje miksajte u šlag, lagano umiješajte u kremu i na kraju dodajte rastopljenu čokoladu. Čokolada se ne smije previše mješati.

- Rasporedite kremu u *Silikomart Tango* kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač.


Glazirajte gumbićima Wonder Melts ili čokoladom sa kakao maslacem (100g tamne čokolade i 100g kakao maslaca otopite u mikrovalnoj pećnici).


Uživajte u ukusnom sladoledu :-)


Recept

Sastojci:
Priprema:
Vrijeme pripreme:

45 min

Težina pripreme:

Lagano

Pribor:

Kalup SIlikomart Tango https://www.gourmandise.hr/set-gel04-set-2-komada-bijeli-silikonski-kalup-tango-podloga-50-stapica?search=tango



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Tagovi sladoled, mango, čokolada

Moglo bi vas zanimati

Štapići Drveni set 50 komada.

8,75 Kn Bez poreza 7,00 Kn

MONTBLANC 105 - silikonski kalup N.6 ø74mm H42mm

146,25 Kn Bez poreza 117,00 Kn

100% ČISTA PASTA OD KAKAA, 2kg

265,00 Kn Bez poreza 212,00 Kn

100% ČISTA PASTA OD KAKAA, 250g

35,00 Kn Bez poreza 28,00 Kn