Sladoled od pistacija
Sladoled od pistacija
Sastojci:
250g mlijeka
85g šećera
50g žumanjaka
50g paste od pistacija DGF Royal
250g slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije (po želj)
Glazura:
- 100g tamne čokolade (Guayaquil 64%)
- 50g kakao maslaca DGF Service
Postupak:
- Na vatru stavite mlijeko sa vanilijom i 40gr šećera. Zagrijte do vrenja.
- U drugoj posudi miksajte žumanjke sa ostatkom šećera. Kada se mlijeko ugrijalo, dodajte pola u smjesu žumanjaka i šećera i miksajte, kada su se jaja temperirala dodajte ostatak mlijeka i vratite na laganu vatru uz stalno miješanje kuhačom. Smjesa vam nikako ne smije zakipiti jer će se jaja zgrušati.
- Krema je kuhana kada sa kuhačom zagrabite malo kreme, prođete prstom i ostane trag. Maknite kremu sa vatre i ostavite da se ohladi.
- Ohlađenu kremu izradite kremu sa pjenjačom, dodajte pastu od pistacija DGF Royal i na kraju tučeno slatko vrhnje.
- Rasporedite kremu u kalupe za sladoled sa dresir vrećicom ili šefljom
Glazura:
- Otopite čokoladu i kakao maslac na pari ili u mikrovalnoj pećnici (kratki intervali, nakon svakih 15 sekundi promiješati).
- Po želji ukrasite sa sjeckanim pistaciom.
Recept |
|
Vrijeme pripreme: | 1 sat |
Težina pripreme: | Lagano |
Pribor: | Silikomart Professional MiniTango kalup |
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE
Tagovi sladoled