Sastojci:

250g mlijeka

85g šećera

50g žumanjaka

10g kreme od Karamele od Isigny DGF

250g slatkog vrhnja

1 žličica ekstrakta vanilije (po želji)


Glazura:

200g mliječne čokolade DGF Royal Tropicana

100g kakao maslaca DGF Service

+ karamelizirani orasi


Postupak:

Pripremite krem angalise:

Na vatru stavite mlijeko s vanilijom i 40g šećera. Zagrijte do vrenja.

U drugoj posudi miksajte žumanjke sa ostatkom šećera. Kada se mlijeko ugrijalo, dodajte pola u smjesu žumanjaka i šećera i miksajte, kada su se jaja temperirala dodajte ostatak mlijeka i vratite na laganu vatru uz stalno miješanje kuhačom. Smjesa vam nikako ne smije zakipiti jer će se jaja zgrušati.

Krema je kuhana kada sa kuhačom zagrabite malo kreme, prođete prstom i ostane trag. Maknite kremu sa vatre i ostavite da se ohladi.


Pripremite sladoled:

Ohlađenu kremu anglaise izradite s pjenjačom, dodajte Krem Karamelu od Isigny i na kraju tučeno slatko vrhnje.

Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i istisnite u kalup do pola, stavite na malo u zamrzivač da se malo shvati, dodajte pomoću slastičarske vrećice čistu Krem Karamelu po sredini i završite kremom.

Smrznite.


Glazura:

Rastopite čokoladu i kakao maslac. Umočite sladoled i ukrasite karameliziranim orasima.


Recept

Vrijeme pripreme:

1 sat

Težina pripreme:

Lagano

Pribor:

Silikomart Professional MiniTango kalup



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Tagovi sladoled

Moglo bi vas zanimati

KAKAO MASLAC, 1 kg

212,50 Kn Bez poreza 170,00 Kn

SET 50 KOMADA DRVENIH ŠTAPIĆA

8,75 Kn Bez poreza 7,00 Kn