SNICKERS sladoled
Snickers sladoled
Sastojci:
250g mlijeka
85g šećera
50g žumanjaka
10g kreme od Karamele od Isigny DGF
250g slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije (po želji)
Glazura:
200g mliječne čokolade DGF Royal Tropicana
100g kakao maslaca DGF Service
+ karamelizirani orasi
Postupak:
Pripremite krem angalise:
Na vatru stavite mlijeko s vanilijom i 40g šećera. Zagrijte do vrenja.
U drugoj posudi miksajte žumanjke sa ostatkom šećera. Kada se mlijeko ugrijalo, dodajte pola u smjesu žumanjaka i šećera i miksajte, kada su se jaja temperirala dodajte ostatak mlijeka i vratite na laganu vatru uz stalno miješanje kuhačom. Smjesa vam nikako ne smije zakipiti jer će se jaja zgrušati.
Krema je kuhana kada sa kuhačom zagrabite malo kreme, prođete prstom i ostane trag. Maknite kremu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Pripremite sladoled:
Ohlađenu kremu anglaise izradite s pjenjačom, dodajte Krem Karamelu od Isigny i na kraju tučeno slatko vrhnje.
Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i istisnite u kalup do pola, stavite na malo u zamrzivač da se malo shvati, dodajte pomoću slastičarske vrećice čistu Krem Karamelu po sredini i završite kremom.
Smrznite.
Glazura:
Rastopite čokoladu i kakao maslac. Umočite sladoled i ukrasite karameliziranim orasima.
Recept |
|
Vrijeme pripreme: | 1 sat |
Težina pripreme: | Lagano |
Pribor: | Silikomart Professional MiniTango kalup |
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE
Tagovi sladoled