Stracciatella sladoled
Stracciatella sladoled
Sastojci:
250 g mlijeka
250 g slatkog vrhnja
85 g šećera
60 g žumanjaka
40 g tamne čokolade (Guayaquil 64%)
1 mahuna vanilije ili 1 žličica ekstrakta vanilije
Postupak:
- Na vatru stavite mlijeko sa vanilijom i 40gr šećera. Zagrijte do vrenja.
- U drugoj posudi miksajte žumanjke sa ostatkom šećera.
- Kada se mlijeko ugrijalo, dodajte pola u smjesu žumanjaka i šećera i miksajte
- Kada su se jaja temperirala dodajte ostatak mlijeka i vratite na laganu vatru uz miješanje kuhačom. Smjesa vam nikako ne smije zakipiti jer će se jaja zgrušati.
- Krema je kuhana kada sa kuhačom zagrabite malo kreme, prođete prstom i ostane trag.
- Maknite kremu sa vatre, slatko vrhnje miksajte u šlag, lagano umiješajte u kremu i na kraju dodajte rastopljenu čokoladu.
- Rasporedite kremu u *Silikomart mini Tango* kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač.
Uživajte u ukusnom sladoledu :-)
Recept |
|
Sastojci: | |
Priprema: | |
Vrijeme pripreme: | 45 min |
Težina pripreme: | Lagano |
Pribor: | Silikomart mini Tango kalupi za sladoled |
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE
Tagovi sladoled