SVE ŠTO TREBATE ZNATI O ČOKOLADI
SVE ŠTO TREBATE ZNATI O ČOKOLADI
Što se tiče sastava čokolade, polazimo od onoga „manje je više“.
Kvalitetna tamna čokolada sadrži u pravilu 4 sastojka: kakao masu, kakao maslac, nešto šećera i emulgator sojin lecitin (uglavnom). Uz ove sastojke može se naći i prirodna aroma vanilije. Mliječna čokolada sadrži i mlijeko u prahu.
Najbitniji sastojak je kakao masa, kvalitetna čokolada mora imati najmanje 50% kakao dijelova tj. kakao mase.
Kakao maslac, koji je prirodna masnoća.
Kvalitetna čokolada nikako ne sadrži biljne masnoće, uz nisku količinu kakao mase to vam je glavni pokazatelj kvalitete, dok se emulgatorom postiže stabilnost čokolade.
Mi u ponudi čokolade sa raznim udjelom kakaa, također imamo čokoladu u ploči i u obliku gumbića.
Fun facts
● znanstveno ime drveta od kojeg dolazi čokolada je
Theobroma cacao, što u prijevodu znači “hrana bogova”
● čokolada je konzumirana kao tekućina kroz 90% povijesti
● tijekom Revolucionarnog rata vojnike su ponekad plaćali čokoladom
● prva čokoladna tabla je nastala 1847godine
● gledali ste film Psiho? za poznatu scenu tuširanja korišten je čokoladni sirup kao krv
Zašto jesti čokoladu?
● čokolada se sastoji od mnogo nutrijenata, uključujući kalij, kalcij i željezo. Također sadrži B vitamin riboflavin
● istraživanja su pokazala da ljudi koji redovito konzumiraju čokoladu/ kakao imaju niži krvni tlak od onih koji ne konzumiraju
● čokolada od 70% kakaa i više sadrži više antioksidansa od oraha i crnog vina● čokolada je prirodan antidepresiv, sadrži tryptophan koji stvara serotonin ili kako ga zovu hormon sreće
Mliječna Couverture čokolada Tropicana min 35% kakaa https://www.gourmandise.hr/sastojci/cokolada-kakao/mlijecna-cokolada
Čokolada dolazi u obliku gumbića, pakiranje od 2kg.
Sastav: kakao maslac, kakao masa, punomasno mlijeko u prahu, obrano mlijeko u prahu, šećer, sojin lecitin i aromu vanilije.
Mliječna Couverture čokolada min 38% kakaa https://www.gourmandise.hr/sastojci/cokolada-kakao/mlijecna-couverture-cokolada-38-kakao-min-2-5kg
Čokolada u tabli, 2,5kg.
Sastav: kakao maslac, kakao masa, punomasno mlijeko u prahu, šećer, sojin lecitin i aromu vanilije.
Tamna Couverture čokolada Yucatan min 55% kakaa https://www.gourmandise.hr/sastojci/cokolada-kakao/tamna-cokolada-55
Čokolada dolazi u obliku gumbića, pakiranje 2kg.
Sastav: kakao maslac, kakao masa, sojin lecitin i aroma vanilije.
Tamna Couverture čokolada Guayaquil min 64% kakaa https://www.gourmandise.hr/sastojci/cokolada-kakao/tamna-cokolada-64
Čokolada dolazi u obliku gumbića, pakiranje 2kg.
Sastav: kakako maslac, kakao masa, sojin lecitin i aroma vanilije.
Tamna Couverture čokolada Fondant extra gorki min 64% kakaa https://www.gourmandise.hr/sastojci/cokolada-kakao/tamna-couverture-cokolada-fondant-extra-gorki-64-kakao-min-2-5kg
Čokolada u tabli, pakiranje od 2,5kg.
Sastav: kakao maslac, kakao pasta, šećer, sojin lecitin i aroma vanilije.
Tamna Couverture čokolada Caraibes min 72% kakaa https://www.gourmandise.hr/sastojci/cokolada-kakao/tamna-cokolada-72
Čokolada dolazi u obliku gumbića, pakiranje 2kg.
Sastav: kakao maslac, kakao masa, nemasni kakao prah, šećer, sojin lecitin i aroma vanilije.
Bijela Couverture čokolada Absolu min 35% kakaa https://www.gourmandise.hr/sastojci/cokolada-kakao/bijela-couverture-cokolada-absolu-35-kakao-min-2kg
Čokolada dolazi u obliku gumbića, pakiranje 2kg.
Sastav: kakao maslac, punomasno mlijeko u prahu, laktoza, šećer, sojin lecitin i prirodna aroma vanilije.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE