Frangipane tart sa kruškama (TART AU POIRE)

Tijesto (dva tarta promjera 180-200mm)

90g maslaca

45g šećera u prahu

12g žumanjaka

25g bademovog brašna DGF

125g brašna

Postupak:

Miksajte omekšali maslac sa šećerom u prahu. Dodajte žumanjak. Kada se sjedinilo dodajte bademovo brašno i na kraju prosijte brašno. Umijesite tijesto, oblikujte kuglu, spljoštite u disk i omotajte u prozirnu foliju. Stavite u hladnjak na 30minuta.

Zagrijte pećnicu na 160C.

Kada je tijesto odmorilo, razvaljajte ga i prebacite u obruč za tart. Ispod obruča stavite papir za pečenje, nije potreban lim za pečnje. Tijesto pečemo na slijepo 15-20minuta.

Pečenje na slijepo odnosi se na pečenje bez nadjeva. Tijesto prekrijemo papirom za pečenje i preko rasporedimo kuglice za pečenje (može poslužiti suhi grah ili slanutak).

Kada je tijesto pečeno, ostavite ga da se ohladi.

 

Krema od badema:

75g maslaca

50g šećera

60g jaja

82,5g bademovog brašna DGF

7,5g ruma

+ 2 velike (zrele i mekane) kruške

Zagrijte pećnicu na 180C.

Kruške narežite na kriške.

Miksajte omekšali maslac i šećer dok ne dobijete blijedu kremastu smjesu. Dodajte jaja koja ste prethodno malo razmutili. Dodajte bademovo brašno i na kraju rum. Miksajte kratko, dok smjesa ne postane jednolična.

Kremu rasporedite u pečeno tijesto i preko poslažite kruške.

Pecite 20-30 minuta, dok krema ne pozlati.

Ukrasite šećerom u prahu ili trajnim snijegom DGF. Možete dodati i karamel mousse.

tart-au-poire.pdf

 



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet