Frangipane tart sa kruškama (TART AU POIRE)
Frangipane tart sa kruškama (TART AU POIRE)
Frangipane tart sa kruškama (TART AU POIRE)
Tijesto (dva tarta promjera 180-200mm)
90g maslaca
45g šećera u prahu
12g žumanjaka
25g bademovog brašna DGF
125g brašna
Postupak:
Miksajte omekšali maslac sa šećerom u prahu. Dodajte žumanjak. Kada se sjedinilo dodajte bademovo brašno i na kraju prosijte brašno. Umijesite tijesto, oblikujte kuglu, spljoštite u disk i omotajte u prozirnu foliju. Stavite u hladnjak na 30minuta.
Zagrijte pećnicu na 160C.
Kada je tijesto odmorilo, razvaljajte ga i prebacite u obruč za tart. Ispod obruča stavite papir za pečenje, nije potreban lim za pečnje. Tijesto pečemo na slijepo 15-20minuta.
Pečenje na slijepo odnosi se na pečenje bez nadjeva. Tijesto prekrijemo papirom za pečenje i preko rasporedimo kuglice za pečenje (može poslužiti suhi grah ili slanutak).
Kada je tijesto pečeno, ostavite ga da se ohladi.
Krema od badema:
75g maslaca
50g šećera
60g jaja
82,5g bademovog brašna DGF
7,5g ruma
+ 2 velike (zrele i mekane) kruške
Zagrijte pećnicu na 180C.
Kruške narežite na kriške.
Miksajte omekšali maslac i šećer dok ne dobijete blijedu kremastu smjesu. Dodajte jaja koja ste prethodno malo razmutili. Dodajte bademovo brašno i na kraju rum. Miksajte kratko, dok smjesa ne postane jednolična.
Kremu rasporedite u pečeno tijesto i preko poslažite kruške.
Pecite 20-30 minuta, dok krema ne pozlati.
Ukrasite šećerom u prahu ili trajnim snijegom DGF. Možete dodati i karamel mousse.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE