Gianduja ili gianduia [đanduja] je slatka čokolada koja sadrži oko 30% paste od lješnjaka.

Podrijetlom je iz Torina, nastala za vrijeme Napoleonova namjesništva (1796.-1814.).

To je ime nastalo od Gianduia, karnevalskog lika marionete koji predstavlja Pijemonteza (Pijemont), rodom iz talijanske regije u kojoj su poznate slastice od lješnjaka.

 

Gianduju možete kupiti kod nas kao gotovi proizvod, a i možete napraviti sami.

Recept:

200-250g čiste paste od lješnjaka (DGF Royal)

175g šećera u prahu

115g mliječne čokolade (DGF Royal TROPICANA 38%)

70g kakao maslaca (DGF Royal)

 

Postupak:

Dobro promiješajte pastu od lješnjaka s prosijanim šećerom u prahu.

Temperirajte mliječnu čokoladu s kakao maslacem.

Spojte sve zajedno i dobro promiješajte.

Stavite u okvir na silikonsku podlogu ili papir za pećenje ili u kalup i ostavite da se kristalizira 12-24 sata.


 


 

 



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati

ČOKOLADNA ZRNA KAVE, 1kg

39,95 € Bez poreza 31,96 €