Gianduja ili gianduia [đanduja] je slatka čokolada koja sadrži oko 30% paste od lješnjaka.

Podrijetlom je iz Torina, nastala za vrijeme Napoleonova namjesništva (1796.-1814.).

To je ime nastalo od Gianduia, karnevalskog lika marionete koji predstavlja Pijemonteza (Pijemont), rodom iz talijanske regije u kojoj su poznate slastice od lješnjaka.

 

Gianduju možete kupiti kod nas kao gotovi proizvod, a i možete napraviti sami.

Recept:

200-250g čiste paste od lješnjaka (DGF Royal)

175g šećera u prahu

115g mliječne čokolade (DGF Royal TROPICANA 38%)

70g kakao maslaca (DGF Royal)

 

Postupak:

Dobro promiješajte pastu od lješnjaka s prosijanim šećerom u prahu.

Temperirajte mliječnu čokoladu s kakao maslacem.

Spojte sve zajedno i dobro promiješajte.

Stavite u okvir na silikonsku podlogu ili papir za pećenje ili u kalup i ostavite da se kristalizira 12-24 sata.


 


 

 



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati

ČOKOLADNI POSIP ZA DEKORACIJU, 1 kg

125,00 Kn Bez poreza 100,00 Kn

ČOKOLADNA ZRNA KAVE, 1kg

247,50 Kn Bez poreza 198,00 Kn

ČOKOLADNA ZRNA KAVE, 250g

65,00 Kn Bez poreza 52,00 Kn

TAMNA ČOKOLADA EBENISTERIE, sastrugana, 200g

28,13 Kn 31,25 Kn Bez poreza 22,50 Kn