Gianduja ili gianduia [đanduja]
Gianduja ili gianduia [đanduja]
Gianduja ili gianduia [đanduja] je slatka čokolada koja sadrži oko 30% paste od lješnjaka.
Podrijetlom je iz Torina, nastala za vrijeme Napoleonova namjesništva (1796.-1814.).
To je ime nastalo od Gianduia, karnevalskog lika marionete koji predstavlja Pijemonteza (Pijemont), rodom iz talijanske regije u kojoj su poznate slastice od lješnjaka.
Gianduju možete kupiti kod nas kao gotovi proizvod, a i možete napraviti sami.
Recept:
200-250g čiste paste od lješnjaka (DGF Royal)
175g šećera u prahu
115g mliječne čokolade (DGF Royal TROPICANA 38%)
Postupak:
Dobro promiješajte pastu od lješnjaka s prosijanim šećerom u prahu.
Temperirajte mliječnu čokoladu s kakao maslacem.
Spojte sve zajedno i dobro promiješajte.
Stavite u okvir na silikonsku podlogu ili papir za pećenje ili u kalup i ostavite da se kristalizira 12-24 sata.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE