Recept je za 8 lava cakova promjera 6-7cm


4 jaja

160g tamne čokolade 72% DGF Royal CARAIBES

100g maslaca

80g šećera

60g brašna

 

Rastopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Malo ohladite (do oko 34-35°C).

Miksajte jaja sa šećerom do svijetle pjenaste smjese (oko 5-7 minuta).

Dodajte miksana jaja u rastopljenu čokoladu i maslsac na nekoliko puta (svaki put miješajte do jednolične smjese laganim pokretima).

Na kraju dodajte brašno kroz sito ili cjedilo (na 2-3 puta).

Lagano promiješajte do jednolične smjese.

Termostabilne posudice ili metalne posudice pošpricajte sprejem za podmazivanje i posipajte brašnom.

Višak brašna strusite.

Satvite smjesu 1cm do kraja.

Pecite 6-10 minuta na 210°C (ovisno o veličini posudica).

2-3 minute nakon pečenja, okrenite posudice i izvadite lava cakove.

Posipajte sa šećerom u prahu i poslužite uz kuglicu sladoleda.

 

KORISNO:
Smjesu možete pripremiti dan prije!

Samo stavite gotovu smjesu u posudice i čuvajte u frižideru do pečenja.

Recept

Sastojci:
Priprema:
Težina pripreme:

Lagano

Pribor:

Silikomart kalupi za sladoled



Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati

SPREJ ZA PODMAZIVANJE, 600ml

43,75 Kn Bez poreza 35,00 Kn