LAVA CAKE
LAVA CAKE
Recept je za 8 lava cakova promjera 6-7cm
4 jaja
160g tamne čokolade 72% DGF Royal CARAIBES
100g maslaca
80g šećera
60g brašna
Rastopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Malo ohladite (do oko 34-35°C).
Miksajte jaja sa šećerom do svijetle pjenaste smjese (oko 5-7 minuta).
Dodajte miksana jaja u rastopljenu čokoladu i maslsac na nekoliko puta (svaki put miješajte do jednolične smjese laganim pokretima).
Na kraju dodajte brašno kroz sito ili cjedilo (na 2-3 puta).
Lagano promiješajte do jednolične smjese.
Termostabilne posudice ili metalne posudice pošpricajte sprejem za podmazivanje i posipajte brašnom.
Višak brašna strusite.
Satvite smjesu 1cm do kraja.
Pecite 6-10 minuta na 210°C (ovisno o veličini posudica).
2-3 minute nakon pečenja, okrenite posudice i izvadite lava cakove.
Posipajte sa šećerom u prahu i poslužite uz kuglicu sladoleda.
KORISNO:
Smjesu možete pripremiti dan prije!
Samo stavite gotovu smjesu u posudice i čuvajte u frižideru do pečenja.
Recept |
|
Sastojci: | |
Priprema: | |
Težina pripreme: | Lagano |
Pribor: | Silikomart kalupi za sladoled |
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE