Čokoladni macarons
LADUREE recept
Sastojci za oko 100 polovica:
260g bademovog brašna
250g šećera u prahu
15g kakao praha
65g tamne čokolade CARAIBES 72%
6 1/2 bjelanjaka sobne temperature
210g kristal šećera
Čokoladni ganache (za oko 50 macaronsa):
290g tamne čokolade CARAIBES 72%
270ml slatkog vrhnja
60g maslaca, omekšalog
Postupak:
Stavite u multipraktik / sjeckalicu bademovo brašno, šećer u prahu i kakao u prahu, pulsirajte dok ne dobijete jednoličan fini prah. Nakon toga prosijte.
Rastopite čokoladu na pari.
U čistoj, suhoj zdjeli miksajte 6 bjelanjaka dok ne postanu pjenasti. Dodajte trećinu šećera, miksajte oko 1 minutu, dodajte pola ostatka šećera, nastavite miksati, nakon minute dodajte ostatak šećera i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta i sjajna. Dodajte rastopljenu čokoladu u bjelanjke i sa špatulom dobro izmješajte. Dodajte prosijano bademovo brašno sa šećerom i kakaom. Nježno umiješajte, kružnim pokretima.
Miksajte u drugoj posudi 1/2 bjelanjka dok ne postane pjenast i umiješajte ga u smjesu kako bi se razblažila i omekšala.
Napunite dresir vrećicu sa okruglim nastavkom (No.10) sa smjesom za macaronse. Prekrijte lim za pečenje sa Silpatom ili papirom za pečenje i istiskujte male krugove, ostavite razmaka. Udarite sa limom od radnu površinu kako bi se krugovi raširili. Ostavite sa strane ne pokriveno kako bi se formirala korica. Kada dodirnete macarons, ne smije vam se lijepiti za prst.
Zagrijte pećnicu na 150C. Pecite 14 - 15 minuta.
Odvojite ih od papira i slažite ravnom stranom prema gore.
Nasjeckajte čokoladu i stavite u zdjelu. Zagrijte vrhnje do vrenja. Dodajte vruče vrhnje u čokoladu na tri puta. Dobro izmiješajte kuhačom nakon svakog dodavanja vrhnja. Na kraju dodajte maslac i nježno miješajte dok se ne sjedini. Izlijte u keramičku posudu i prekrijte plastičnom folijom, tako da ju stavite preko površine kreme. Ohladite na sobnu temperaturu i u hladnjaku oko 1 sat, mora se stisnuti dovoljno da bi se mogli puniti macaronsi.
Napunite dresir vrećicu sa kremom i istisnite malu količinu na ravnu stranu macaronsa i preklopite drugom polovicom.
Macaronsi stavite u hladnjak na minimalno 12 sati i uživajte!
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE
Moglo bi vas zanimati
BADEMOVO BRAŠNO EXTRA-FINO, ZA MAKARONSE, BLANŠIRANO 1kg
155,00 Kn Bez poreza 124,00 Kn
PODLOGA ZA PEČENJE DGF, silikonska, 600x400mm
153,00 Kn 191,25 Kn Bez poreza 122,40 Kn
ŠPATULA Elvéa, 250mm
52,50 Kn Bez poreza 42,00 Kn
ŠPATULA Elvéa, 450mm
85,00 Kn Bez poreza 68,00 Kn
SEPARATOR ZA JAJA
93,75 Kn Bez poreza 75,00 Kn
SLASTIČARSKE 24kom., (DRESIR) VREĆICE
41,25 Kn Bez poreza 33,00 Kn
NASTAVCI 2kom., ZA SLASTIČARSKE VREĆICE, 10mm
71,25 Kn Bez poreza 57,00 Kn
SLASTIČARSKE VREĆICE, narančaste,100 kom., 55cm
158,75 Kn Bez poreza 127,00 Kn
PLASTIČNA KUTIJA - MACADÒ 6 - za 6 makaronsa, neon zelena
5,75 Kn Bez poreza 4,60 Kn
KAKAO PRAH - EXTRA CRVENI 20/22, 1 kg
100,00 Kn Bez poreza 80,00 Kn
KAKAO PRAH - EXTRA CRVENI 20/22, 250g
30,00 Kn Bez poreza 24,00 Kn
BADEMOVO BRAŠNO 1kg
85,00 Kn Bez poreza 68,00 Kn
BADEMOVO BRAŠNO 5kg
400,00 Kn Bez poreza 320,00 Kn