CHEESECAKE (NEPEĆENI) S ŽELEOM OD JAGODE
CHEESECAKE (NEPEĆENI) S ŽELEOM OD JAGODE
Podloga za cheesecake
Pripremite prhko tijesto. Preporučamo pripremiti jedan od naših hit recepata - prhko tijesto s bademovim brašnom ili s mljevenim lješnakom.
Prhko tijesto razvaljajte na debljinu 3-4mm. Izrežite krugove promjera 1cm manjeg od promjera kalupa u koji ćete staviti cheesecake.
Mi smo stavili izrezane krugove od 60mm jer smo koristili kalupe polukugla promjera 50mm.
Postavite izrezane krugove u obruče za tartove (naši su bili od 60mm).
Možete peći i bez obruča, ali s obručem osigurat ćete da Vaše tijesto neće deformirati tijekom pećenja i da imate ravan oblik.
Pecite 12-15 minuta na 150°C.
Žele od jagode
150g pirea od jagode DGF
25-40g šećera u prahu
4,5g želatine DGF Service
Želatinu postavite u hladnu vodu da nabubri.
Pire od jagode spojite sa šećerom u prahu.
Postavite u tavu i zagrijte do rastapanja šećera, ali ne više 60°C.
Dodajte ocijeđenu želatinu.
Stavite žele u kalup. Smrznite. Za ukošeni oblik, stavite kalup na ovakav način.
Mega-nježni mousse od krem-sira
250g krem-sira
100g slatkog vrhnja
27,5g bjelanjaka
75g šećera
18,5g vode
Vanilija (ekstrakt ili ½ mahune)
Želatinu postavite u hladnu vodu da nabubri.
Promiješajte krem-sir sa vrhnjem i vanilijom (ekstraktom ili sjemenkama).
Pripremite talijansku meringu:
Zagrijte vodu i šećer do 118°C.
Tijekom kuhanja vode i šećera, počnite lagano ručno miksati u zdijeli za miksanje bjelanjke do lagane pijene.
Kuhani sirup polako prelijte preko bjelanjka uz stalno ručno miksanje.
Stavite zdijelu za miksanje u mikser s nastavkom pjenjača i miksajte na brzini malo većoj od srednje do srednje čvrstih pikova.
Ocijedite i otopite želatinu i dodajte u krem-sirnu smjesu uz stalno miješanje.
Dobro promiješajte pjenjačom.
Pažljivo dodajte meringu.
Stavite smjesu u kalup. Smrznite.
Smrznuti desert izvadite iz kalupa i stavite na pečenu i ohlađenu podlogu od prhkog tijesta.
KORISNO:
Kao opcija, u kalup možete pvo staviti malo smjese od krem-sira. Smrznuti.
Dalje staviti žele. Smrznuti. I završiti sa smjesom od krem sira.
Na ovaj način žele imat ćete u sredini.
Za dekoraciju možete pripremiti ušećerene latice ruže.
Latice ruže operite. Pomoću kista nanesite tanki sloj bjelanjka. Posipajte sa šećerom. Osušite na sobnoj temperaturi.
Pazite, ovakva dekoracija je kratkovremena jer se latice suše.
Osim toga, takvu dekoraciju stavite na desert prije posluživanja jer se može šećer otopiti ako dekoracija stoji dugo na desertu.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE