230g šećera

125ml vode

250g bademovog brašna DGF

220g šećera u prahu

1 žličica extrakta badema (po želji)

Prehrambena boja (po želji)

1-1,5 žličica ruma po želji


Postupak:

Kuhajte vodu i šećer u loncu sa debelim dnom na srednjoj vatri, miješajte dok se šećer ne rastopi. Kuhajte dok sirup ne postigne temperaturu od 112˚C („stadij mekane kuglice“ – kada kapljica vrućeg sirupa postaje mekana i elastična u dodiru sa hladnom vodom). Ostavite da se malo ohladi.

 Stavite šećer u prahu i bademovo brašno u multipraktik, miksajte, dodajte vrući sirup i extrakt badema. Nastavite sa miksanjem. Smjesa će u početku biti tekuća, ali stegnuti će se hlađenjem.

Ako je smjesa previše suha, dodajte nekoliko žlica vode ili ruma i miješajte. Ako je smjesa previše ljepljiva, dodajte šećera u prahu. Po želji dodajte i prehrambenu boju.

Kako bi pasta postala elastičnija, mijesite rukama i dodajte šećera u prahu da vam se smjesa ne lijepi za ruke. Ako je i dalje smjesa ljepljiva dodajte još šećera u prahu (isto kao dodajete brašno kada mijesite tijesto). Umotajte pastu u prozirnu foliju i čuvajte u hladnjaku najviše tri mjeseca.

 

Pastu od badema (marcipan) možete koristiti za:

-      Izradu figurica i dekoracije

-      Dodajte ju tijestu umjesto suhog voća (narežite na male kockice)

-      Izradu pralina, tako da ju prekrijte sa temperiranom čokoladom
Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati

BADEMOVO BRAŠNO 1kg

13,25 € Bez poreza 10,60 €

BADEMOVO BRAŠNO 5kg

78,15 € Bez poreza 62,52 €