Tart Tatin Novi Dizajn
Tart Tatin Novi Dizajn
Recept za silikonski kalup 18-20cm
Punjenje:
150g šećera
20g maslaca
6-7 velikih jabuka (Golden)
Ekstrakt vanilije, korica limuna, cimet (po želji)
Crumble baza:
50g smeđeg šećera
50g brašna
50g bademovog brašna
50g hladnog maslaca
Postupak
Punjenje:
Napravite suhi karamel:
Stavite ekstrakt vanilije, koricu limuna ili cimet u lonac. Dodajte malo šećera, stavite na vatru. Dodavajte šećer u malim količinama, miješajte šećer (ne sa špatulom ili žlicom, nego vrtite u krug lonac). Na ovaj način će se šećer topiti ravnomjerno. Kada se šećer rastopi, dodajte maslac, miješajte dok ne postane homogeno. Izlijte smjesu u silikonski kalup*.
Jabuke ogulite, izvadite središnji dio, prerežite na pola, i poslažite u vertikalno u kalup, jednu do druge. Jabuke će možda biti više od kalupa – to je u redu – spustiti će se tokom pečenja. Stavite kalup u pećnicu na 170˚C 40-50 minuta. Nakon toga izvadite kalup iz pećnice i pritisnite jabuke sa tanjurom. Vratite kalup u pećnicu na još 30-40 minuta dok ne nestane sva tekućina. Izvadite iz pećnice, pritisnite sa tanjurom, ohladite, pritisnite tanjurom kako bi imali ravnu površinu i zamrznite.
Crumble:
Miješajte sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu (ili pomoću miksera uz paddle nastavak ili ručno). Omotajte tijesto prozirnom folijom i zamrznite. Smrznuti crumble naribajte i rasporedite u obruč za tart 18-20cm. Rasporedite ga tako da imate ravnu površinu, ali nikako ne pritišćite da ne promijenite strukturu crumbla. Pecite na 150-160˚C 15-20 minuta dok crumble ne dobije zlatnu boju.
Stavite smrznuti nadjev na topli crumble i ostavite da se nadjev odmrzne.
Ovaj tart poslužite topao (zagrijte u mikrovalnoj pećnici prije posluživanja) sa kuglicom sladoleda.
* možete koristiti ili veliki silikonski kalup (18-20cm) ili manje silikonske kalupe kao (polukugle)
Mi smo koristili Silikomart Professional Stone kalup (za pola smjese/recepta)
Ako koristite male kalupe, jabuke narežite na manje komade i kuhajte neko vrijeme u istom loncu gdje kuhate karamel.
Original recept je pripremila Chef Maria Selyanina http://maria-selyanina.livejournal.com/
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE
Moglo bi vas zanimati
BADEMOVO BRAŠNO EXTRA-FINO, ZA MAKARONSE, BLANŠIRANO 1kg
155,00 Kn Bez poreza 124,00 Kn
PRIRODNI EKSTRAKT OD BOURBON VANILIJE SA ŽITARICAMA, 0,5kg
327,50 Kn Bez poreza 262,00 Kn
SF001 TERRACOTTA SILIKONSKI KALUP N.5, POLUKUGLE
71,25 Kn Bez poreza 57,00 Kn
TOR200/1 - BIJELI TORTAFLEX SILIKONSKI KALUP
120,00 Kn Bez poreza 96,00 Kn
Flexipan® - Polukugle, 400x300, 12 šupljina
402,50 Kn Bez poreza 322,00 Kn
BADEMOVO BRAŠNO 1kg
102,00 Kn Bez poreza 81,60 Kn
BADEMOVO BRAŠNO 5kg
485,00 Kn Bez poreza 388,00 Kn