Tamna plastična čokolada (za modeliranje)
Tamna plastična čokolada (za modeliranje)
250g tamne čokolade 55% YUCATAN DGF
25g kakao maslaca DGF
Sirup:
12,5g vode
12,5g šećera
Postupak:
Stavite čokoladu i kakao maslac u blender i usitnite ih.
Zagrijte na laganoj vatri šećer i vodu, dodajte glukozu i kuhajte dok se sve ne rastopi. Pazite, ne smije zakipiti.
Ulijte sirup u čokoladu i kakao maslac, miksajte u blenderu. Smjesa neće odmah postati zbijena i gusta, pulsirajte nekoliko puta.
Stavite u plastičnu foliju, omotajte i ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata.
Napomena:
- Plastična čokolada može stajati tjednima. Omotajte ju dobro u plastičnu foliju i zatimspremite u vrećicu sa zatvaračem. Ako želite da traje mjesecima,
čuvajte ju u hladnjaku
- Možete prekriti tortu sa plastičnom čokoladom, koristite istu metodu
kao i za fondant ali nemojte ju valjati previše tanko i torta mora biti čvrsta
da može držati teret plastične čokolade.
- Plastična čokolada je izvrsnog okusa, mnogo boljeg nego fondant
- Plastična čokolada može se bojati. Samo pazite i koristite
bojila koji su topljiva u mastima.
- Plastična čokolada je čvrsta i nije joj potrebno dugotrajno sušenje,
nakon nekoliko minuta u hladnjaku očvrsne koliko je potrebno
- Pazite, plastična čokolada ne podnosi toplinu. Ako je jako vruče, cvijeće bi moglo
na primjer promjeniti oblik.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE