Desert u čaši mango-karamela
Desert u čaši mango-karamela
COULIS OD MANGA
342g pirea od manga DGF
50g glukoznog sirupa DGF Service
60g šećera
8g pektina DGF
Zagrijati glukozni sirup i pire od manga do 40°C.
Prethodno promiješati u čaši šećer s pektinom. Dodati smjesu od šećera i pektina u glukozni sirup i pire od manga.
Kuhati do vrenja i 2 minute poslije vrenja. Preliti u čaše.
LAGANI BISKVIT (2 lima 40x30cm)
195g bjelanjka
195g šećera
65g šećera u prahu
42g brašna
18g slatkog vrhnja
Istući bjelanjke sa šećerom.
Lagano jedan po jednom dodati bademovo brašno, šećer u prahu, brašno.
Na kraju dodati slatko vrhnje.
Postaviti na papir za pečenje i peći 15 minuta na 170-180°C.
Razrezati na komadiće željene dimenzije i postaviti u čaše na coulis od manga.
KARAMEL MOUSSE
150g šećernog sirupa 30
150g žumanjka
100g slatkog vrhnja
750g tučenog vrhnja
500g krem-karamele Isigny
Napraviti šećerni sirup od vode i šećera – 1:1 /kuhati ga oko 2 minute. Vrućim sirupom zaliti žumanjke i istući u mikseru.
Zagrijati slatko vrhnje (100g) do vrenja. Dodati u vruće vrhnje želatinu, prethodno stavljenu u hladnu vodu.
Preliti vrhnje sa želatinom u krem-karamelu. Dobro promiješati.
Lagano dodati tučeno vrhnje.
Na biskvit u čaše na vrh postaviti karamel mousse.
Dekorirati komadićima karamele.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE