Recept je od Tetyane Verbytske, profesionalne slastičarke, utemeljiteljice, direktorice i profesorice Kievske Internacionalne Kulinarske Akademije.


Čokoladno prhko tijesto (ukupna težina: 771g)

350g brašna

1g praška za pecivo (DGF Service)

190g maslaca

120g šećera u prahu

20g bademovog brašna DGF

25g kakao praha DGF

65g jaja


Brašno, prašak za pecivo i maslac promiješajte dok ne dobijete mrvice.

Dodajte sve preostale sastojke i brzo umijesite tijesto.

Umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku preko noći.

Razvaljajte na debljinu od 3 mm. Izrežite 12 krugova, utisnite u obruče za tart 60mm ili 80mm


Krema od čokolade i badema (ukupna težina: 540g)

110g maslaca

25g vrhnja, 35%

25g kakao praha DGF

135g šećera cassonade

135g jaja

100g bademova brašna DGF

10g škroba

 

Omekšali maslac pomiješajte s vrhnjem. Dodajte sve suhe sastojke.

Na kraju dodajte jaja i sve dobro promiješati dok ne dobijete glatku smjesu.

Stavite kremu u vrećicu i napunite  kalupe s prhkim tijestom.

Pecite 20-30 minuta na160˚C.

Ohladite.


Mekana karamela (ukupna težina: 502g)

100g šećera

80g glukoze DGF Service

100g vrhnja 35%

60g kondenziranog mlijeka

1 mahuna vanilije

160g maslaca

1g cvijeta soli

 

Karamelizirajte šećer sa glukozom na suho do svijetlo smeđe boje.

U međuvremenu, pomiješajte vrhnje s kondenziranim mlijekom i vanilijom.

Ulijte smjesu vrhnja u karamelu, nastavite miješati na laganoj vatri.

Izvažite dobiveni karamel i dovedite ga vodom do mase od 310g.

Dodajte maslac i sol, izmiješajte i izradite blenderom.

Stavite u vrećicu i stavite u hladnjak.

 

Lagana krema od vanilije i tonke (ukupna težina: 531g)

150g vrhnja (A)

0,5g tonke

1 mahuna vanilije

100g mekane karamele

8g želatine DGF Service (56g želatina mase)

225g vrhnja (B)

 

Vrhnje (A) zagrijte s naribanom tonkom, pokrijte folijom i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Procijedite.

Aromatizirano vrhnje pomiješajte s toplom karamelom i želatina masom.

Prekrijte folijom i ohladite u hladnjaku do 23˚C.

Vrhnje (B) izmiksajte. Umiješajte u karamel.

Kremu postavite u silikonske kalupe.

Globe - za obruč 60 mm

Stone - za obruč 80 mm

 

Karamel glazura (ukupna težina: 1285,5g)

Korak 1

275g šećera

30g glukoze DGF Service

300g vrhnja 35%

16g želatine DGF Service (112g želatina mase)

 

Pripremite karamel od šećera i glukoze suhom metodom. Dodajte vruće vrhnje.

Zagrijte do vrenja, maknite sa vatre. Dodajte želatina masu.

 

Korak 2

120g bijele čokolade (DGF Royal Absolu)

44g vode

145g šećera

120g vrhnja 35%

100g glukoze DGF Service

 

Rastopite čokoladu.

Kuhajte vodu, šećer, vrhnje i glukozu. Postepeno ulijevajte u rastopljenu čokoladu, stvarajući emulziju.

 
Korak 3

10g šećera

1,5g pektina NH DGF Service

25g vode

Pomiješajte šećer i pektin. Zagrijte vodu do 40°C, dodajte smjesu šećera i pektina i kuhajte do vrenja.

Izmiješati sve tri komponente. Ostavite da odstoji 24 sata. Otopite glazuru do 40°C, izradite blenderom. Odmah koristite za glaziranje smrznutih deserata.

 

Slaganje:

Izvadite laganu kremu iz kalupa i prelijte glazurom.

Prebacite kremu na pečenu bazu. Ukrasite kolač sa tuillem od pečene kesten paste i karameliziranim orasima ili čokoladnim posipom za dekoraciju.

 





Komentari korisnika (0)

Napiši komentar

    Loše           Dobro

  Pomognite nam da postanemo bolji

Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?

Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!

Vaš GOURMANDISE

  Pošalji savjet


Moglo bi vas zanimati

GLUKOZNI SIRUP, 1 kg

7,45 € Bez poreza 5,96 €

PEKTIN LF, ŽUTI, 1kg.

81,25 € Bez poreza 65,00 €

GLUKOZNI SIRUP, 7 kg

42,95 € Bez poreza 34,36 €

OBRUČ ZA TART, EXOGLASS®, dimenzija 60mm, 6 kom

25,40 € Bez poreza 20,32 €

PEKTIN 325NH95, 1kg

103,75 € Bez poreza 83,00 €

PEKTIN 325NH95, 100g

10,60 € Bez poreza 8,48 €

PEKTIN LF, ŽUTI, 100g

8,50 € Bez poreza 6,80 €

KAKAO PRAH - EXTRA CRVENI 20/22, 1 kg

27,85 € Bez poreza 22,28 €

ŽELATINA U PRAHU 200B, ZLATNA 1kg

61,95 € Bez poreza 49,56 €

ŽELATINA U PRAHU 200B, ZLATNA 250g

15,80 € Bez poreza 12,64 €

KAKAO PRAH - EXTRA CRVENI 20/22, 250g

6,95 € Bez poreza 5,56 €

BADEMOVO BRAŠNO 1kg

13,25 € Bez poreza 10,60 €

BADEMOVO BRAŠNO 5kg

77,90 € Bez poreza 62,32 €