TARTELETE ČOKOLADA I KARAMELA
TARTELETE ČOKOLADA I KARAMELA
Recept je od Tetyane Verbytske, profesionalne slastičarke, utemeljiteljice, direktorice i profesorice Kievske Internacionalne Kulinarske Akademije.
Čokoladno prhko tijesto (ukupna težina: 771g)
350g brašna
1g praška za pecivo (DGF Service)
190g maslaca
120g šećera u prahu
25g kakao praha DGF
65g jaja
Brašno, prašak za pecivo i maslac promiješajte dok ne dobijete mrvice.
Dodajte sve preostale sastojke i brzo umijesite tijesto.
Umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku preko noći.
Razvaljajte na debljinu od 3 mm. Izrežite 12 krugova, utisnite u obruče za tart 60mm ili 80mm
Krema od čokolade i badema (ukupna težina: 540g)
110g maslaca
25g vrhnja, 35%
25g kakao praha DGF
135g šećera cassonade
135g jaja
100g bademova brašna DGF
10g škroba
Omekšali maslac pomiješajte s vrhnjem. Dodajte sve suhe sastojke.
Na kraju dodajte jaja i sve dobro promiješati dok ne dobijete glatku smjesu.
Stavite kremu u vrećicu i napunite kalupe s prhkim tijestom.
Pecite 20-30 minuta na160˚C.
Ohladite.
Mekana karamela (ukupna težina: 502g)
100g šećera
100g vrhnja 35%
60g kondenziranog mlijeka
160g maslaca
1g cvijeta soli
Karamelizirajte šećer sa glukozom na suho do svijetlo smeđe boje.
U međuvremenu, pomiješajte vrhnje s kondenziranim mlijekom i vanilijom.
Ulijte smjesu vrhnja u karamelu, nastavite miješati na laganoj vatri.
Izvažite dobiveni karamel i dovedite ga vodom do mase od 310g.
Dodajte maslac i sol, izmiješajte i izradite blenderom.
Stavite u vrećicu i stavite u hladnjak.
Lagana krema od vanilije i tonke (ukupna težina: 531g)
150g vrhnja (A)
0,5g tonke
100g mekane karamele
8g želatine DGF Service (56g želatina mase)
225g vrhnja (B)
Vrhnje (A) zagrijte s naribanom tonkom, pokrijte folijom i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Procijedite.
Aromatizirano vrhnje pomiješajte s toplom karamelom i želatina masom.
Prekrijte folijom i ohladite u hladnjaku do 23˚C.
Vrhnje (B) izmiksajte. Umiješajte u karamel.
Kremu postavite u silikonske kalupe.
Globe - za obruč 60 mm
Stone - za obruč 80 mm
Karamel glazura (ukupna težina: 1285,5g)
Korak 1
275g šećera
300g vrhnja 35%
16g želatine DGF Service (112g želatina mase)
Pripremite karamel od šećera i glukoze suhom metodom. Dodajte vruće vrhnje.
Zagrijte do vrenja, maknite sa vatre. Dodajte želatina masu.
Korak 2
120g bijele čokolade (DGF Royal Absolu)
44g vode
145g šećera
120g vrhnja 35%
100g glukoze DGF Service
Rastopite čokoladu.
Kuhajte vodu, šećer, vrhnje i glukozu. Postepeno ulijevajte u rastopljenu čokoladu, stvarajući emulziju.
Korak 3
10g šećera
25g vode
Pomiješajte šećer i pektin. Zagrijte vodu do 40°C, dodajte smjesu šećera i pektina i kuhajte do vrenja.
Izmiješati sve tri komponente. Ostavite da odstoji 24 sata. Otopite glazuru do 40°C, izradite blenderom. Odmah koristite za glaziranje smrznutih deserata.
Slaganje:
Izvadite laganu kremu iz kalupa i prelijte glazurom.
Prebacite kremu na pečenu bazu. Ukrasite kolač sa tuillem od pečene kesten paste i karameliziranim orasima ili čokoladnim posipom za dekoraciju.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE