TARTELETE ČOKOLADA I KARAMELA
TARTELETE ČOKOLADA I KARAMELA
Recept je od Tetyane Verbytske, profesionalne slastičarke, utemeljiteljice, direktorice i profesorice Kievske Internacionalne Kulinarske Akademije.
Čokoladno prhko tijesto (ukupna težina: 771g)
350g brašna
1g praška za pecivo (DGF Service)
190g maslaca
120g šećera u prahu
25g kakao praha DGF
65g jaja
Brašno, prašak za pecivo i maslac promiješajte dok ne dobijete mrvice.
Dodajte sve preostale sastojke i brzo umijesite tijesto.
Umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku preko noći.
Razvaljajte na debljinu od 3 mm. Izrežite 12 krugova, utisnite u obruče za tart 60mm ili 80mm
Krema od čokolade i badema (ukupna težina: 540g)
110g maslaca
25g vrhnja, 35%
25g kakao praha DGF
135g šećera cassonade
135g jaja
100g bademova brašna DGF
10g škroba
Omekšali maslac pomiješajte s vrhnjem. Dodajte sve suhe sastojke.
Na kraju dodajte jaja i sve dobro promiješati dok ne dobijete glatku smjesu.
Stavite kremu u vrećicu i napunite kalupe s prhkim tijestom.
Pecite 20-30 minuta na160˚C.
Ohladite.
Mekana karamela (ukupna težina: 502g)
100g šećera
100g vrhnja 35%
60g kondenziranog mlijeka
160g maslaca
1g cvijeta soli
Karamelizirajte šećer sa glukozom na suho do svijetlo smeđe boje.
U međuvremenu, pomiješajte vrhnje s kondenziranim mlijekom i vanilijom.
Ulijte smjesu vrhnja u karamelu, nastavite miješati na laganoj vatri.
Izvažite dobiveni karamel i dovedite ga vodom do mase od 310g.
Dodajte maslac i sol, izmiješajte i izradite blenderom.
Stavite u vrećicu i stavite u hladnjak.
Lagana krema od vanilije i tonke (ukupna težina: 531g)
150g vrhnja (A)
0,5g tonke
100g mekane karamele
8g želatine DGF Service (56g želatina mase)
225g vrhnja (B)
Vrhnje (A) zagrijte s naribanom tonkom, pokrijte folijom i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Procijedite.
Aromatizirano vrhnje pomiješajte s toplom karamelom i želatina masom.
Prekrijte folijom i ohladite u hladnjaku do 23˚C.
Vrhnje (B) izmiksajte. Umiješajte u karamel.
Kremu postavite u silikonske kalupe.
Globe - za obruč 60 mm
Stone - za obruč 80 mm
Karamel glazura (ukupna težina: 1285,5g)
Korak 1
275g šećera
300g vrhnja 35%
16g želatine DGF Service (112g želatina mase)
Pripremite karamel od šećera i glukoze suhom metodom. Dodajte vruće vrhnje.
Zagrijte do vrenja, maknite sa vatre. Dodajte želatina masu.
Korak 2
120g bijele čokolade (DGF Royal Absolu)
44g vode
145g šećera
120g vrhnja 35%
100g glukoze DGF Service
Rastopite čokoladu.
Kuhajte vodu, šećer, vrhnje i glukozu. Postepeno ulijevajte u rastopljenu čokoladu, stvarajući emulziju.
Korak 3
10g šećera
25g vode
Pomiješajte šećer i pektin. Zagrijte vodu do 40°C, dodajte smjesu šećera i pektina i kuhajte do vrenja.
Izmiješati sve tri komponente. Ostavite da odstoji 24 sata. Otopite glazuru do 40°C, izradite blenderom. Odmah koristite za glaziranje smrznutih deserata.
Slaganje:
Izvadite laganu kremu iz kalupa i prelijte glazurom.
Prebacite kremu na pečenu bazu. Ukrasite kolač sa tuillem od pečene kesten paste i karameliziranim orasima ili čokoladnim posipom za dekoraciju.
Komentari korisnika (0)
Pomognite nam da postanemo bolji
Da bismo mi postali bolji za vaše potrebe, podijelite vaše želje sa nama: koje proizvode želite vidjeti u našem web-shopu, koje informacije bi vam bile zanimljive, što da poboljšamo na našoj web-stranici (ako imamo nekih tehničkih poteškoča ili pismenih pogrešaka)?
Biti ćemo vam zahvalni na vašim komentarima, idejama i mišljenjima!
Vaš GOURMANDISE
Moglo bi vas zanimati
BADEMOVO BRAŠNO EXTRA-FINO, ZA MAKARONSE, BLANŠIRANO 1kg
155,00 Kn Bez poreza 124,00 Kn
ČOKOLADNI POSIP ZA DEKORACIJU, 1 kg
125,00 Kn Bez poreza 100,00 Kn
GLUKOZNI SIRUP, 1 kg
50,00 Kn Bez poreza 40,00 Kn
KANDIRANA KESTEN PASTA, 1kg
123,75 Kn Bez poreza 99,00 Kn
ŽELATINA U LISTIĆIMA, tip SREBRO, 1 kg, 1800 Bloom
475,00 Kn Bez poreza 380,00 Kn
PEKTIN LF, ŽUTI, 1kg.
600,00 Kn Bez poreza 480,00 Kn
PRAŠAK ZA PECIVO, 1kg DGF SERVICE
110,00 Kn Bez poreza 88,00 Kn
OBRUČ ZA TART, EXOGLASS®, dimenzija 80x19mm, 6kom.
192,50 Kn Bez poreza 154,00 Kn
GLUKOZNI SIRUP, 7 kg
215,00 Kn Bez poreza 172,00 Kn
OBRUČ ZA TART, EXOGLASS®, dimenzija 60mm, 6 kom
171,25 Kn Bez poreza 137,00 Kn
PEKTIN 325NH95, 1kg
720,00 Kn Bez poreza 576,00 Kn
PEKTIN 325NH95, 100g
76,00 Kn Bez poreza 60,80 Kn
PEKTIN LF, ŽUTI, 100g
65,00 Kn Bez poreza 52,00 Kn
KAKAO PRAH - EXTRA CRVENI 20/22, 1 kg
120,00 Kn Bez poreza 96,00 Kn
ŽELATINA U LISTIĆIMA, tip ZLATO, 1 kg, 200 Bloom
462,50 Kn Bez poreza 370,00 Kn
ŽELATINA U PRAHU 200B, ZLATNA 1kg
290,00 Kn Bez poreza 232,00 Kn
ŽELATINA U PRAHU 200B, ZLATNA 250g
85,50 Kn Bez poreza 68,40 Kn
STONE - SILIKONSKI KALUP, dimenzija 65mm, visina 30mm
150,00 Kn Bez poreza 120,00 Kn
ZEN100 - silikonski kalup, dimenzija 87x63mm, visina 36mm + rezač
101,25 Kn Bez poreza 81,00 Kn
KAKAO PRAH - EXTRA CRVENI 20/22, 250g
32,50 Kn Bez poreza 26,00 Kn
ŽELATINA U LISTIĆIMA, tip ZLATO, 100g, 200 Bloom
57,50 Kn Bez poreza 46,00 Kn
BADEMOVO BRAŠNO 1kg
102,00 Kn Bez poreza 81,60 Kn
BADEMOVO BRAŠNO 5kg
485,00 Kn Bez poreza 388,00 Kn